Genel seçim olsaydı hangi parti ne kadar vekil çıkarırdı?

Genel seçim olsaydı hangi parti ne kadar vekil çıkarırdı?

GÜNDEM Haberleri

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kullanılan oylar genel seçim için kullanılsaydı AK Parti 325, CHP 142, MHP 83, vekil çıkaracaktı.

İktidarda 12'nci yıla adımını atan AK Parti, 30 Mart'ta yerel değil genel seçim yapılsaydı 2011 seçimleri ile aynı milletvekili sayısı çıkaracaktı. Yerel seçim sonuçlarında siyasi partilerin aldığı oy oranları genel seçimlere göre değerlendirildiğinde TBMM'ye 3 partinin girdiği görülüyor. Son genel seçimlerde 327 milletvekili çıkaran AK Parti, bu sonuçlara göre 325 milletvekiliyle Meclis'te temsil hakkı kazanabilecekti. Yine bir önceki seçimlerde 135 sandalyeye sahip olan CHP 142, 53 milletvekili olan MHP ise 83 vekil ile TBMM'de temsil hakkı elde edebilecekti. BDP'li adayların bağımsız olarak seçime girmesi durumda, bu rakamlar değişiklik gösterebilecekti.
Haber Merkezi ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...