Genç kızın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitabı salonda alkış kopardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan Kürtçe karşılama geceye damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da “İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum AK Parti’ye” programında gençlerle bir araya geldi. 

Bir genç kızın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kürtçe hitabı ise geceye damga vurdu. Genç kız Erdoğan’a 'başkan' anlamına gelen“Hoş geldin Serok Erdoğan” diyerek hitap ederken salonda bulunan gençler de alkışlarla destek verdi.

“SAHTE YÜZLER, SAHTE SÖYLEMLER”

Programda gençlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu ifadeleri kullandı:

Kendi kısır çıkar hesaplarının yükünü milletimizin omuzuna yıkma peşinde olanlara bugüne kadar meydanı bırakmadık, bırakmayacağız. Kimsenin değil kendi oyun planımızı takip ederek, hem özgürlüğümüze sahip çıkacağız hem refahımızı artıracağız.

Yıllarca terör örgütlerinin baskısı altında, insanların güvenliklerinden endişe duyarak yaşadıkları Diyarbakır artık geride kaldı.

Gençlerimizle beraber 7 ay içinde çok çalışacağız ve sandıkları da haziran ayında beraber patlatacağız. Siz dik durdukça endişe etmeyin. Ve bilin ki dünya Türkiye'nin ayağa kalkışını bekliyor.

AHMET KAYA İLE ANISINI ANLATTI

Belediye Başkanlığı dönemine sayın Kaya ile ilişkilerimiz baya iyiydi. Hatta bazı programlarımıza Sayın Ahmet Kaya'yı davet ederdim. Ama hepsinden öte de ben cezaevine giderken, cezaevine giderken arifesinde Yedikule'de büyük bir program düzenlenmişti. O gecenin önemli sanatçılarından bir tanesi Ahmet Kaya'ydı. Ahmet Bey'in o gün orada bazı önemli ifadeleri vardı. "Şiir okuyanların cezaevine girmediği bir Türkiye'nin özlemini yaşıyorum" demişti.

Ve önceleri Ahmet Kaya'ya metiyeler düzenlerin o törende nasıl terbiyesizlikler yaptığını, nasıl tabak çanak kırdığını, Ahmet Kaya'nın üzerine saldırdığını gördüğümüzde bunların nasıl çok yüzlü olduğunu hatırlıyorum. Ve Yedikule'deki o konuşma unutulur gibi değil. Sayın Kaya'yı başbakanlığım döneminde ülkeye getirmeyi düşündüm. Aileye bunu paylaştık fakat aile bu konuya sıcak bakmadı. Bir devirdi geldi geçti. Onun için de tekrar ailesine başsağlığı dilerken kendisine de Allah'tan rahmet diliyorum.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...