Genç hayallere 50 MİLYON TL

Düzenleyen:
Genç hayallere 50 MİLYON TL

GÜNDEM Haberleri

Gençlere proje bazlı karşılıksız destek vermeyi öngören Gençlere Destek Programı (GENÇDES) hayata geçiyor.

Damla Peker ANKARA - Hükümetin gençlere verdiği müjdeler arasında yer alan GENÇDES Projesi ile; gençlerin sanatsal, sportif, sosyal faaliyetler gibi etkinliklerine 50 milyon TL destek sağlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ayrılan ve 14-29 yaş aralığındaki gençlerin yararlanacağı program kapsamında şu projeler desteklenecek:
- Tarihin önemli şahsiyetleri ve olayları ile masal kahramanlarının belgesel, dizi, çizgi ve benzeri filmlerle tanıtılmasını sağlayan projeler.
- Çocuklara uygun içeriğe sahip bilgisayar oyunları, animasyon gibi eserlerin yer aldığı projeler.
- Gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi gibi sanatsal faaliyetlerine yönelik projeler.
Bu arada proje ve faaliyetin daha önce Bakanlıktan destek almamış olması gerekecek. Destek tutarı, projenin toplam bütçesinin yüzde 75’ini geçmeyecek. Gençler aynı yıl içerisinde bir sanatsal faaliyet için bir proje ile destek başvurusunda bulunabilecek. Bakanlık tarafından görevlendirecek Değerlendirme Kurulu; projeleri değerlendirecek ve desteklenecek faaliyetleri, tutarlarıyla tespit edecek.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...