Geçiş izni sayısı yüzde 195 arttı

/ Kaynak: CHA
Geçiş izni sayısı yüzde 195 arttı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Ulaştırma Bakanlığı'nın 2012 yılı İdari Faaliyet Raporu'na göre, Türkiye'ye geçiş izni sayısında önceki yıllara oranla yüzde 195 artış sağlandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2012 yılı İdari Faaliyet Raporu'na göre yabancı ülkeler ile yürütülen müzakereler sonucunda, gerek mevcut geçiş belgeleri kotalarının arttırılmasıyla Türkiye'ye geçiş izni sayısında önceki yıllara oranla yüzde 195 artış sağlandı. Verilere göre; çalışmalar sonucunda 2011 yılında ikili izin belgeleri ile çok girişli ve UBAK izin belgeleri ile yapılan sefer sayıları dikkate alındığında toplam 1 milyon 411 bin 17 adet olan belgeli geçiş sayısı, 2012 yılı sonunda 1 milyon 457 bin adede çıkarıldı. Ayrıca dış ticaret hacmine paralel olarak 58 ülkeyle kara yolu taşımacılık anlaşması imzalandı. Bu ülkelerden 19'u ile ikili ve transit, 3 ülke ile ikili, 2'si ile de transit taşımalar geçiş belgesinden muaf hale getirildi. Söz konusu ülkelerle hem kota artışı hem de taşımacıların karşılaştığı sorunlar masaya yatırılarak müzakere edildi. nbsp;2012 yılında, Katılmanın Uygun Bulunduğu' na dair kanun tasarıları için TBMM Genel Kurulu'na ilgili bakanlıklarla koordineli sevk edilen çok taraflı yeni anlaşma ve protokoller de bulunuyor. 2011-2012 döneminde, imzalanan Karadağ, Bulgaristan, Fas, İngiltere, karayolu Taşıma Anlaşmaları onaylanmak üzere TBMM'ye sevk edildi. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...