Gazze’ye nefes olacak! Bakan Koca duyurdu: Türk doktorlar Mısır’a ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gazze’ye nefes olacak! Bakan Koca duyurdu: Türk doktorlar Mısır’a ulaştı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’den yola çıkan 20 kişilik sağlık ekibinin Mısır’a ulaştığını duyurdu. Sağlık çalışanlarının Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandığını belirten Koca, “Gazze için, ülkelerimiz için yapacak çok şeyimiz var.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, “20 kişilik ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandı. Ardından, Gazze için yapılacak işbirliği için bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye’nin özellikle çocuklar konusundaki hassasiyeti bakanlığımızı temsil eden arkadaşlarımızca ifade edildi. İstişareler yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1716471734201684111

GAZZE İÇİN İNSANİ YARDIM KORİDORU

Bakan Koca, “Mısır, Gazze konusunda, Türkiye ile başlattığı işbirliği sürecini, Türkiye dışında başka bir ülke veya uluslararası kuruluşla çeşitli nedenlerden ötürü tercih etmiş değil. Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar, ülkemiz adına sürdürdüğümüz ısrarlı takibin sonucunda bizlerle çalışma kararı aldıklarını belirtiyor. Sayın Bakanın, arkadaşlarımca tarafıma iletilen, en kısa süre içinde bizi Mısır’a resmi olarak davet edecekleri haberini ise büyük bir memnuniyetle karşıladım. Gazze için, ülkelerimiz için yapacak çok şeyimiz var” ifadelerine yer verdi. 

Gazze’ye nefes olacak! Bakan Koca duyurdu: Türk doktorlar Mısır’a ulaştı

GAZZE’YE 4 UÇAK DOLUSU MALZEME GÖNDERİLİYOR

Bakan Koca, Gazze’ye yardım amacıyla 4 uçak dolusu malzemenin Mısır’a gönderileceğini duyurmuştu. Uçaklarda tıbbi cihaz, tıbbi malzeme, ilaç ve jeneratörlerin bulunduğu belirtilmişti. Koca paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

“Gazze’ye yardım amacıyla planlanan 4 uçak dolusu sağlık desteği, karayolu ile Mısır’dan Gazze’ye gönderilecek. Milletimiz adına bu sorumluluğu yerine getirmekten mutluyuz. İnsani sorumluluğumuz burada bitmiyor. Devamı var.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...