Gazze'ye 9 cami

Düzenleyen:
Gazze'ye 9 cami

GÜNDEM Haberleri

Gazze’de yıkılan ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yeniden inşa ettirilen 9 camideki çalışmalar Türk-İsrail ilişkilerindeki normalleşme sonrasında Kurban Bayramına yetiştirilecek. Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, İsrail’le varılan mutabakat neticesinde Gazze’ye yapılan yardımların girişinin artık daha kolay olacağını söyledi.

Damla Peker ANKARA

Tutkun, “Oradaki en büyük sıkıntımız; malzemenin belirli bir kısıtlamayla içeriye alınması ve bu nedenle oradaki inşaat işinin yavaş gitmesi hatta zaman zaman durmasıydı. Dolayısıyla şu anda böyle bir rahatlık olacaktır. Kurban Bayramına kadar 9 cami bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Tutkun, Diyanet Vakfı’nın kabile dillerinde hazırlanacak Kur’an-ı Kerim’ler Afrika’nın balta girmemiş ormanlarına kadar ulaştıracağını açıkladı. “Hediyem Kuran Olsun” projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 400 bin Kur’an-ı kerim hediye ettiklerini söyleyen Tutkun, 18 farklı dilde mealli Kur’an-ı kerim baskısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Tutkun, şöyle konuştu: “Şu an Afrika’da en yoğun konuşulan dillerden bir tanesi olan Swahili dilinde, Kuran-ı kerim hazırlanıyor. Kabile dillerinde de çok yoğun kullanılan diller varsa onlara yönelik bir çalışmada yapılıyor şu anda. İhtiyaca ve talebe göre bunlar da değerlendirecek” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...