Gaziantep'ten sevindiren haber! Anne ve kız 30 saat sonra enkazın altından kurtarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde, adeta enkaz yığınına dönen bölgelerden biri olan Gaziantep'ten herkesi sevindirecek bir haber geldi. Anne ve kızı yıkılan bir binanın enkazından 30 saat yaralı olarak kurtarıldı. Ayrıca 1 sat önce çıkarılan bir genç kızın enkazdan çıkarılan annenin diğer kızı olduğu öğrenildi.

Türkiye, adeta felaketi yaşıyor. Kahramanmaraş'In Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.5'lik deprem çevre illeri de büyük ölçüde etkilemiş ve birçok kişi enkaz altında kalmıştı. Çalışmaların devam ettiği Gaziantep'te Merkez Şehitkamil ilçesindeki 6 katlı Gölgeler Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

30 SAAT SONRA SEVİNDİREN HABER! ANNE VE KIZI KURTARILDI

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altında olduğu belirlenen anne Rabia Yılmaz ile kızı Gülben, yaklaşık 30 saat sonra kurtarılarak çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, Yılmaz ailesinden yaklaşık 1 saat önce enkazdan çıkarılan Aysu Yılmaz'ın da Rabia Yılmaz'ın kızı olduğu öğrenildi.

Bu arada, yıkılan binanın çevresinde bekleyen vatandaşlar enkaz altında kalan yakınlarından haber bekliyor. Yıkılan bina drone ile görüntülendi.(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...