Gaziantep'teki hain saldırının ardından hareket geçildi! Diyarbakır'dan kalkan F-16'lar terör hedeflerini vuruyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Dün Kilis'te yaşan roketli saldırının ardından bugün öğle saatlerine doğru Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain ve bölücü terör örgütü PKK'nın roketli saldırısında roketlerden biri ilkokula isabet etti ve 1'i çocuk, 1'i öğretmen olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti. Bunun ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlıklardan peş peşe açıklamalar geldi ve eli kanlı terör örgütü PKK'ya bunun bedelinin ödetileceğinin sinyali verildi. Bu açıklamalar üzerinden çok geçmeden Diyarbakır'daki üsten F-16'lar hareket geçti. Terör örgütü unsurlarının Gaziantep'in Karkamış ilçesine saldırısı sonrası Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden F-16’lar havalandı ve hain terör örgütünün unsurlarını yok etmek için terör hedefleri vurulmaya başlandı. Öte yandan F-16'ların terör hedeflerini tek tek vuruşu TGRT Haber canlı yayınında anbean görüldü.

Pençe-Kılıç Hava Harekatı operasyonları ile köşeye sıkışan ve hazımsızlık yaşayan hain ve eli kanlı terör örgütü PKK, yine roketli bir saldırı düzenlendi. Dün Kilis'te Öncüpınar konaklama tesislerinde konuşlu bulunan Polis Özel Harekat yerleşkesine Suriye’nin Tel Rıfat bölgesindeki PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı bir saldırı düzenlenmiş ve 1'i komiser 6'sı polis 8 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Operasyonlarla darbe üstüne darbe yiyen PKK, bugün de Gaziantep'in Karkamış ilçesine 7 roketle saldırı düzenledi ve roketlerden biri okula isabet etti.

Fırat'ın doğusundan Gaziantep'in Karkamış ilçe merkezine yapılan havan saldırısıyla biri çocuk, biri öğretmen olmak üzere 3 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. 

Gaziantep'teki hain saldırının ardından hareket geçildi! Diyarbakır'dan kalkan F-16'lar terör hedeflerini vuruyor

F-16'LAR TERÖR HEDEFLERİ İÇİN HAVALANDI

Terör saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kara harekatına işaret ederken, 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na katılarak operasyonları başarılı bir şekilde icra eden Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan uçaklar havalandı.

Gaziantep'teki hain saldırının ardından hareket geçildi! Diyarbakır'dan kalkan F-16'lar terör hedeflerini vuruyor

O ANLAR CANLI YAYINDA ANBEAN KAYDEDİLDİ

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde İHA ekibi canlı yayın yaptığı esnada Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakların gerçekleştirdiği nokta atışlarla terör hedefleri yerle bir edildi. 

Gaziantep'teki hain saldırının ardından hareket geçildi! Diyarbakır'dan kalkan F-16'lar terör hedeflerini vuruyor

TGRT Haber için canlı bağlantı yaparak, bölgedeki son durumu aktaran İHA ekibinin yayını esnasında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklar sınırın Suriye tarafına geçti. Uçaklar havadan yaptığı bombardıman ile önceden belirlenen terör hedeflerini yerle bir etti. Hedeflerin vurulmasının ardından bölgeden siyah dumanlar yükseldi.  İHA ekibi canlı yayında izleyicilere o anları anbean aktardı.

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül, terör örgütü YPG/PKK'nın Karkamış'a saldırısına ilişkin, "Şu an ki durumda 2 ev, 3 okulumuzda hasar var, süreci takip ediyoruz." dedi. Vali Gül, saldırıya uğrayan okulun önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

'2 EV, 3 OKULDA HASAR VAR'

Yaralananlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere taziye dileklerini ileten Gül, şunları kaydetti:

"Son durumla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Dolayısıyla Sayın Bakanımız süreci yakından takip ediyor. Onlar da İnşallah gelecekler. Gereken tedbirleri alıyoruz. TSK, karşı tarafa misliyle karşılık veriyor. Atışlar devam ediyor, sabırla beklememiz lazım. 2 ağır yaralımız var, diğerleri çok şükür daha iyi. 2 evimizde zarar var, sivil yerleşim yeri içerisindeki iki tane konut zarar gördü. Şu an ki durumda 2 ev, 3 okulumuzda hasar var, süreci takip ediyoruz." Gül, yaralı sayısının 10 olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Evet." diye yanıt verdi. (İHA-AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...