Gaziantep Havalimanı’nda uçuşlar iptal mi? Gaziantep Havalimanı’nda ne oldu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gaziantep Havalimanı’nda uçuşlar iptal mi? Gaziantep Havalimanı’nda ne oldu?

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep hava sahasında içerisinde bilinmeyen bir cisim görüldü. Gaziantep Havalimanı’nda anında uçuşlar durduruldu. “Gaziantep Havalimanı’nda ne oldu? Havalimanında ne görüldü” Günün en çok merak edilen sorularından birisi oldu. 12 saat boyuncu uçuş yapılamayan Gaziantep Havalimanı’nda uzun bir bekleyiş yaşandı. Peki, Gaziantep Havalimanı’nda uçuşlar iptal mi? Gaziantep Havalimanı’nda ne oldu?

Gaziantep Havalimanı’na yaklaşmakta olan bir uçağın radarında iddiaya göre 00.30 sıralarında yaklaşık 9 bin feet (2.743 metre) yükseklikte “şüpheli cisim” görüldü. Uçağın pilotları anında durumu Gaziantep Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne bildirdi. Bunun üzerine bildirimde bulunan uçak Adana’ya yönlendirildi. Uçuş trafiği 12 saat boyunca durdu. 13 kalkış ve 13 iniş olmak üzere 26 sefer iptal edildi. Cismin hava trafik kontrolörleri tarafından da teyit edildi. Gaziantep Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi, NOTAM yayımlandı.

GAZİANTEP HAVALİMANI’NDA NE OLDU?

Gaziantep’te saat 00.30 saatlerinde 9 bin feet (2.743 metre) yükseklikte seyir halindeyken iddiaya göre “şüpheli cisim” görüldü. İki yolcu uçağı tarafından görülen ve tanınamayan cisim anında rapor edildi. Tespit edilemeyen cisim hava trafik kontrolörleri tarafından da görüldü fakat cismin ne olduğu netlik kazanamadı.

Gaziantep Havalimanı’nda uçuşlar iptal mi? Gaziantep Havalimanı’nda ne oldu?

GAZİANTEP HAVALİMANI’NDA UÇUŞLAR İPTAL Mİ?

Gaziantep’te yapılan değerlendirmelerden sonra uçuşların devam etmesine karar verildi. Cisimle ilgili incelemenin devam ederken, seferler saat 11:00 sıralarında normale döndü.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul Havalimanı'ndan AnadoluJet'in ise Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan planlanan Gaziantep seferleri gecikmeli olarak gerçekleşti. Her iki uçak da 13.15 sıralarında İstanbul'dan hareket etti.

NOTAM NEDİR?

“Notam” bir havacılık terimidir. "Notice to Airmen" (Havayollarına Duyuru) anlamına gelmektedir. Notam havacılar tarafından önemli bilgilerin diğer havacılara yazılı bir şekilde duyurmasıdır. Notam duyuruları pilotlar, hava Trafik kontrolörleri ve diğer havacılık personeli için önemli bilgileri içerir.

Kaynak: İHA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...