Gazetecilere polis sansürü

/ Kaynak: İHA
Gazetecilere polis sansürü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde gece bir lojmanda çıkan yangını takip eden gazeteciler, bazı polislerin engeli ile karşılaştı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde gece bir lojmanda çıkan yangını takip eden gazeteciler, bazı polislerin engeli ile karşılaştı. Resmi ve sivil iki polis, gazetecilere hakaret edip kamera ve fotoğraf makinelerini tutarak görev yapmalarını engelledi.
Kadıköy'e bağlı Kozyatağı Ekipler Amirliği binasının üst katında yer alan polis lojmanlarının ikinci katında saat 00.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Lojmanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın paniğe neden olurken, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerince kısa sürede daha fazla büyümden söndürüldü.
Bu sırada olayı takip etmek için bölgeye gelen gazeteciler, bir anda resmi ve sivil bazı polislerin müdahalesi ile karşılaştı. Resmi ve sivil polisler, olay yerinde çekim yapan basın mensuplarına müdahale ederek " Çekim yapamazsınız, işinize engel oluyorum; istediğiniz yere şikayetçi olun" diyerek tepki gösterdi. Kendisinin polis olduğunu iddia eden bir sivil şahıs ise haber alma hürriyetinin kısıtlandığını hatırlatan basın mensuplarına, küfür ederek kameralara saldırdı.
Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...