Gazeteci Mevlüt Işık ölümünün 35. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gazeteci Mevlüt Işık ölümünün 35. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Gazetesi eski temsilcisi Mevlüt Işık, 1 Haziran 1988'de uğradığı silahlı saldırı sonucu 40 yaşında hayatını kaybetti. Mevlüt Işık ölümünün 35. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Meslektaşları, her sene olduğu gibi bu sene de Işık ailesini yalnız bırakmadı.

Gazeteci Mevlüt Işık, ölümünün 35. yıl dönümünde Ankara'da Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anma töreninde meslektaşları, Işık ailesini yalnız bırakmadı.

"UĞRADIĞI SALDIRI BASINA YÖNELİK BİR SALDIRIYDI"

Törende konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, basına karşı saldırıların bitmesini temenni ederek Işık'la ilgili şunları söyledi: "Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Mevlüt Işık, Türkiye Gazetesi Ankara temsilcisi olduğu sırada 1 Haziran 1988 günü görevli gittiği Büyük Ankara Oteli'nde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Onu en verimli olduğu dönemde kaybetmenin üzüntüsünü unutmuyoruz. Işık'ın uğradığı saldırı, basına yönelik bir saldırıydı. Temennimiz bu ve benzeri kayıpların bir an önce sona ermesi ve gazetecilerin şiddetle karşı karşıya kalmaması için gereken önlemlerin bir an önce alınmasıdır."

Gazeteci Mevlüt Işık ölümünün 35. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

1 Haziran 1988 yılında Ankara'da saldırıya uğrayan Mevlüt Işık 40 yaşında hayatını kaybetmişti. 

MEVLÜT IŞIK KİMDİR?

Kars’ta 1948’de doğan Işık, Ankara Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Kars’ta Ekinci ve Hizmete Öncü gazetelerinde Sorumlu Müdür olarak çalıştıktan sonra, 1977-1978 arasında TRT Kars İl Radyosu Müdürlüğünü üstlendi. Ankara’da, Akdeniz Haber Ajansı, İstanbul Zafer, Ayrıntılı Haber ve Tercüman gazetelerinde çalıştı. Işık, Türkiye Gazetesi Temsilcisi olarak görev yaptığı dönemde, 1 Haziran 1988’de uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...