Gardaş depremzedeler için seferber oldu! Azerbaycan'dan Türkiye'ye 20 tır insani yardım gönderildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gardaş depremzedeler için seferber oldu! Azerbaycan'dan Türkiye'ye 20 tır insani yardım gönderildi

GÜNDEM Haberleri

Kardeş ülke Azerbaycan'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan vatandaşlar için toplanan insani yardım malzemelerini taşıyan 20 tır, Bakü'den Türkiye'ye gelmek üzere hareket etti.

Azerbaycan, Türkiye'deki depremzedelere destek olmak için seferber oldu. Ülkedeki sivil toplum kuruluşlarınca (STK) başlatılan yardım kampanyaları hız kesmeden sürüyor. Son olarak Azerbaycan'dan Türkiye'ye 20 tır insani yardım gönderildi.

200 TIR GÖNDERECEKLER

Kampanya kapsamında toplanan giysi, battaniye, kuru gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan 20 tırı Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı uğurladı.

Gardaş depremzedeler için seferber oldu! Azerbaycan'dan Türkiye'ye 20 tır insani yardım gönderildiAzerbaycan, deprem felaketi sonrası yardıma koşan ilk milletlerden biri olmuştu.

Azerbaycan halkı, Türkiye'deki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyalarına yoğun ilgi gösteriyor. Yardımların toplanması için Bakü'nün en büyük 2 kapalı spor salonu tahsis edildi. Burada gönüllülerce paketlenen malzemeler tırlara yükleniyor.

Yakın günlerde Azerbaycan'dan Türkiye'ye yaklaşık 200 tır yardım malzemesinin gönderilmesi öngörülüyor.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...