Galip Öztürk Gürcistan'da gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Galip Öztürk Gürcistan'da gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Uzun süredir Gürcistan'da yaşayan Galip Öztürk'ün operasyonla gözaltına alındığı iddia edildi. Olaya ilişkin resmi bir açıklama ise henüz gelmedi.

Metro Şirketler Grubu'nun sahibi Samsunlu işadamı Galip Öztürk, uzun süredir Gürcistan'da yaşıyordu. 2015 yılında Gürcistan'dan vatandaşlık alan Öztürk, 2020'de bu ülkede 500 milyon dolarlık yatırım yaptı. Gürcistan basınında yer ala haberlere göre Galip Öztürk'ün başkent Batum'daki Metro City şirketine bugün mali polis ve özel kuvvetler operasyon düzenledi. İş adamı gözaltına alınıp sorguya götürüldü. 

VERGİ KAÇAKÇILIĞI, EVRAKTA SAHTECİLİK...

Gürcistan Maliye Bakanlığı'nın Soruşturma Servisinin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada "Öztürk vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve kara para aklama suçlamasıyla yakalandı. Bu suçlamalar araştırılırken çok miktarda para, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ele geçirildi" denildi.

BAŞBAKANLARLA FOTOĞRAFLARI PAYLAŞILDI

Ağırlıklı olarak turizm, ulaştırma ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Öztürk'ün, en büyük varlıklarından birinin Batum'daki Euphoria Otel olduğu kaydedildi. Bu arada, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili yanı sıra eski Başbakanlar Giorgi Gakharia, Giorgi Kvirikaşvili ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmelerinin fotoğrafları yayımladı.

NEDEN GÜRCİSTAN'DA YAŞIYOR?

İstanbul Beyoğlu'nda 28 Eylül 1996'da Kuvvet Köseoğlu adlı bir şahıs öldürüldü. Olayla ilgili yedi kişinin yargılandığı davada, tetikçi Kudret Okumuş, 28 Ağustos 2011'de yurtdışına kaçmaya hazırlanırken Çorum'da yakalandı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Okumuş ile cinayeti azmettirdiği söylenen Öztürk'e müebbet hapis verdi. Diğer sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...