Galip Ensarioğlu: Kobani olayları olmasaydı çözmüştük

Galip Ensarioğlu: Kobani olayları olmasaydı çözmüştük

GÜNDEM Haberleri

"IŞİD bahanesiyle yapılan gösteriler olmasaydı yol haritası Kandil'e gitmişti. Belki yol haritası açıklanacaktı, ülke dışına tekrar çıkışlar başlayacaktı."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler olmasaydı, yol haritasının Kandil'e gittiğini, yeni aşamada örgütün kesin bir şekilde eylemsizliğe geçmiş olacağını ifade ederek, "Örgüt kesin bir şekilde eylemsizliğe geçecekti. Ülke dışına tekrar çıkışlar sağlanacak. Avrupa ile Mahmur'da suça bulaşmamış örgüt üyelerinin silahsız dönüşleri, sosyal, siyasal hayata entegrasyonları başlayacaktı" dedi. HDP'nin süreçle ilgili tutumunu eleştiren Ensarioğlu, "HDP maalesef çok etkin değil. Sorun biraz da ondan kaynaklanıyor. Karşı taraf, DTK, HDP, başka bir parti, KCK, PKK, gençlik hareketi derken çok parçalı bir yapıya dönüştü. Tüm bu parçalı yapıların tamamı HDP'den daha etkin ve daha güçlü duruyor" şeklinde konuştu. Sürecin sağlıklı bir biçimde yürüdüğünü belirten Ensarioğlu, "Sürecin muhatabı olan örgütün kendisi de bu işten çekilse süreci devam ettireceğiz. Ancak, süreç var diye birileri süreci istismar ederek bölgede alan hakimiyetini sağlama ve sürecin ruhuna uygun olmayan her türlü eylemde bulunma hakkına da sahip değil" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...