Galatasaray, Sivas'tan zor sıyrıldı

Galatasaray, Sivas'tan zor sıyrıldı

GÜNDEM Haberleri

Galatasaray, Real maçı öncesi 8 kişiye kadar düşen Sivas'tan zor sıyrıldı. Sarı-kırmızı takımın golleri Selçuk ve Burak; Sivas'ın sayısı Djebbour'dan.

Her rengin bir manası vardır. Kırmızı aşktır, hasretin rengi ise sarı... İşte Galatasaray taraftarı da tutkuyla bağlı oldukları takımlarını desteklemek için doldurmuştu Arena'nın tribünlerini... Peki öfkenin rengi neydi? Hafta içi futbolcular tribün liderlerinden uyarı almış, kendilerinden formanın hakkını vermeleri istenmişti. 'Kaldığın yerden devam edemiyorsan en baştan başlarsın' diyen Mancini, takımda revizyon yapmış, Drogba gibi dünyaca ünlü yıldızını kulübeye çekmişti. Rakip formda Sivas, Roberto Carlos da hocası olunca iş daha da zorlaşıyordu. İtalyan Hoca, sağ beke Dany'yi, sol beke de Riera'yı monte edip defansa ayar çekmişti. Tek forvet inadından da vazgeçip kanatlarda Eboue ve Aydın'ı kullanmak istemişti. Sahaya çıkan 11'de adrenalin yüksek, kazanma istekliliği had safhadaydı. Hakem ise kırmızı kartları ile gündemden düşmeyen Halis Özkahya...2'de kötü şöhretli Eboue'nin dudağı patladı, hakem inanmadı. 11'de Cicinho kaleyi yokladı. 13'te Selçuk orta alanda kaptığı topu defansın arkasına attı, Burak golünü attı: 1-0. 18'de Burak'tan şık bir röveşata, 19'da Ümit'in kafası az farkla dışarda... 21'de Dany 2. sarıdan kızardı, Eboue sağ beke geçti. 31'de yan top zafiyeti; Burhan sağdan ortaladı, Djebbour durumu eşitledi: 1-1. 35'te önce Umut ardından Gökhan'ın kafası direkte patladı, dönen topa Chedjou vurdu Cicinho eliyle kesti. 36'da Selçuk penaltıdan skoru 2-1 yaptı. 39'da bu sefer Ümit Kurt 2.sarıdan soyunma odasına... İlk yarının aksine Sivas daha temkinli... 51 ve 58'de Burak karşı karşıya kaçırdı. 90'da topla hareketlenen Drogba, Costa tarafından düşürülünce hakem önce penaltı verdi, ardından da kırmızı kartını çıkardı. Drogba topa öyle bir vurdu ki, görenler "Bilerek dışarı attı" dedi. Uzatmalarda Drogba bu sefer de Cicinho tarafından düşürülünce Sivas sahada 8 kişi kaldı. Taraftar Florya'da, futbolcular ise Arena'da raconu kesti, Cim-Bom 3 puan hasretine son verdi.


BURAK YILMAZ 100 GÜLDÜRDÜ
Burak Yılmaz dün Süper Lig'deki 100. golünü attı. Futbolcu ayak arka adalesinde çekme olunca oyundan alındı. Bugün MR'ı çekilecek olan Burak, "Sakatlığımın önemli olduğunu sanmıyorum. 100 gol atmak çok güzel. Herkes gibi ben de önde, çizgiden verimli olduğumu düşünüyorum ama hocamın görev verdiği mevkide oynamak zorundayım" açıklaması yaptı.

Selçuk'tan duran top itirafı
Dün iyi oynayan Selçuk İnan, "Drogba penaltıyı atmak istedi, tabi dedim. Bunları saygıyla kendi aramızda aşarız. Herkesin kendi iyi olduğu noktadan topa vurması lazım. Duran toplara kim vuracak biz de merak ediyoruz" diyerek takımdaki sıkıntıyı açıkça ortaya koydu. Selçuk, sarı-kırmızılı forma altında son golünü yine Sivasspor'a 202 gün önce atmıştı.

Mancini: Yaptığımız hatalar beni sinir ediyor
G.Saray'ın çalıştırıcısı Roberto Mancini dün çizgi kenarında o bilinen soğukkanlılığının dışında zaman zaman sinirli tavırlarıyla dikkat çekti. Maç sonrası, "İnanılmaz hatalar yapıyoruz ve bunlar beni sinir ediyor. F.Bahçe, Kopenhag'a böyle hatalarla kaybettik" diyerek ruh haline açıklık getiren İtalyan çalıştırıcı, "Gittikçe iyiye doğru yol alıyoruz ama ben sihirbaz değilim. Kazandığımız maçlarda sahada takım olarak iyi bir G.Saray görürsünüz" sözleriyle 'takım oynamazsa ben ne yapayım?' demeye getirdi. İşte Mancini'nin diğer sözleri: Burak asıl mevkisinde oynadı ve iyiydi. Real maçında G.Saray gibi oynayacağız, kolay olmayacağı belli. İspanya'dan; Juventus maçında bize beraberliğin de yarayacağı bir skorla dönmek istiyoruz. Evet penaltıyı Drogba atmak istedi; bunlar çocuk değil profesyonel... nbsp;

Taraftardan tepki
Perşembe günü tesislere giderek sarı-kırmızılı futbolcular ile görüşen taraftarlar dün oyuncuları tribünlere çağırmadı. ''Ruhunuzu koyun ortaya'' şeklinde tezahürat yapan taraftarlar, bu şekilde son haftalarda oynanan futboldan duydukları rahatsızlıkları da dile getirdiler.

Carlos ders verdi
Sivas'ın hocası Roberto Carlos, futbolcusu Ümit Kurt'u oyundan attıran Burak Yılmaz'a kızdı. Burak'ı Mancini'ye şikayet eden ve oyundan çıkışında da tepki gösteren Carlos maç bitiminde yine de iki takım oyuncularına tek tek sarılarak adeta fair-play dersi verdi.


Eray: İspanya'da kazanmak istiyoruz nbsp;
Roberto Mancini çekingen açıklamalar yapsa da genç kaleci Eray İşçan cesur konuştu: İspanya'ya Real Madrid'i yenmek için gideceğiz. Galatasaray rakip kim olursa olsun her maça 3 puan için çıkar. İnşallah oradan da galibiyetle ayrılıp gruptan çıkma adına iddiamızı sürdürürüz...

Mancini, Bruma'yı tribüne yolladı
Fenerbahçe karşılaşmasından sonra kız arkadaşıyla birlikte olduğu fotoğrafı sosyal medyada paylaşan ve ardından silen Bruma, sarı-kırmızılı camiada büyük tepki toplamıştı. Forma şansı bulduğu son karşılaşmalarda beklentilerin altında kalan Portekizli futbolcuyu Teknik Direktör Roberto Mancini tribüne yolladı.

Riera ligde siftah yaptı
G.Saray'da İspanyol oyuncu Albert Riera, Sivasspor karşılaşmasıyla bu sezon ilk kez bir lig maçında görev yaptı. Terim ve yeni teknik direktör Roberto Mancini'nin bu kulvarda daha önce tercih etmediği sarı-kırmızılı oyuncu, bu sezon takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 3 maçta forma giymişti.

Real dağıttı, nbsp;Ronaldo sakatlandı
G.Saray'ın hafta içindeki kritik Real Madrid maçı öncesi İspanyol ekibinde panik yaşandı. Lig maçında Almeira'yı deplasmanda 5-0'la bozguna uğratan Real'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo sakatlandı. İlk tespitlere göre futbolcunun sakatlığının önemli olmadığı ve tedbir amaçlı oyundan alındığı açıklandı. nbsp;

nbsp;Galatasaray, Sivas'tan zor sıyrıldı


nbsp;Galatasaray, Sivas'tan zor sıyrıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...