Gabriel başka diyor sözcüsü bambaşka

Düzenleyen:
Gabriel başka diyor sözcüsü bambaşka

GÜNDEM Haberleri

Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’ye seyahat konusunda çelişki açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Selçuk Böke ANKARA - Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye’ye seyahatler konusunda Bild gazetesine verdiği röportajın ardından Dışişleri’nden açıklama geldi. Bakanlık sözcüsü, Türkiye’ye yönelik resmî bir uyarının söz konusu olmadığını vurguladı. Alman Bakan Gabriel’in Bild gazetesine verdiği röportajda, Türkiye’ye seyahatlerle ilgili ifadeleri gazetede “Gabriel tüm Almanları Türkiye’ye seyahat konusunda uyardı” başlığıyla yer alması kamuoyunda açık bir seyahat uyarısı gibi algılandı. Bunun üzerine Almanya Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Konuya ilişkin sorularda artış olduğunu belirten Bakanlık sözcüsü, Alman vatandaşlar için Türkiye’ye resmî bir seyahat uyarısı hazırlamadıklarını duyurdu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Bakan Gabriel’in açıklamalarını değerlendiren diplomatik kaynaklar, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SDP) üyesi olan Gabriel’in açıklamalarının ülkede yaklaşan genel seçimlerle ilgisi olduğunu belitti. Kaynaklar, Gabriel’in siyasi kazanımlar için bu tür açıklamaları yaptığı ancak Alman devletinin bu açıklamaya destek vermediği öne sürdü. İnsan hakları savunucusu Peter Steudtner’in temmuz ayının başlarında tutuklanmasının ardından Berlin hükûmeti, Türkiye’ye karşı daha sert tedbirler almaya ve seyahat uyarılarını da sertleştirmeye başladı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...