G20 Zirvesi'ne damga vurdu! Erdoğan-Sisi görüşmesi dünyada geniş yankı uyandırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
G20 Zirvesi'ne damga vurdu! Erdoğan-Sisi görüşmesi dünyada geniş yankı uyandırdı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'ne katılmak için gittiği Hindistan'da dünya liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Zirve'de 14 liderle görüşen Erdoğan'ın temasları dünya basınında da geniş yer buldu. Özellikle Mısır Devlet Başkanı Sisi'yle gerçekleştirdiği görüşme uluslararası medyada büyük yankı uyandırdı.

G20 Zirvesi Hindistan Yeni Delhi'de gerçekleştirildi. Dünya liderlerinin buluştuğu zirvede, siyasiler birbirleriyle iki görüşmeler gerçekleştirme fırsatı da buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi kapsamında bulunduğu Hindistan'da 12 ülkenin liderleri ile Avrupa Birliği Konseyi Başkanı ve Dünya Bankası Başkanı ile biraraya geldi.

Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 2013'ten bu yana maslahatgüzar şekilde ilişkilerin sürdüğü Mısır'ın lideri Sisi ile bir görüşme gerçekleştirdi. İkilinin görüşmesi 10 yılın ardından buzların eriyeceğinin sinyallerini verdi. 

İKİLİ İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı büyükelçi atamalarıyla ilişkilerin yeni bir döneme girdiğine işaret ederek, ikili münasebetlerin hak ettiği seviyeye en kısa zamanda ulaşacağına olan inancını dile getirdi. Mısır yönetiminin Türk yatırımcı ve firmalarına verdiği desteğin önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, LNG, nükleer enerji, kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğini canlandırmaya da önem verdiklerinin altını çizdi.

DÜNYA BASINI GÖRÜŞMEYİ MERCEK ALTINA ALDI

Erdoğan'ın diplomasi trafiği uluslararası medyada geniş yer bulurken, özellikle Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmeye ayrı bir parantez açıldı.

Arab News görüşmeyi "İki lider, ülkeleri arasındaki ikili ilişkiler ve enerji iş birliğini ele aldı" diyerek okuyucularına aktarırken, Times of India, "Erdoğan, Yeni Delhi'deki G20 Zirvesi'nde Mısırlı Abdülfettah El Sisi ile bir araya geldi" sözleriyle görüşmeyi manşetine taşıdı.

Fransız menşeli AFP ise görüşmenin Türkiye ve Mısır arasında 10 yılı bulan anlaşmazlığın ardından gerçekleştiğini vurguladı.

Katar merkezli Al Jazeera ise buluşmayı "Erdoğan ve Sisi özel bir toplantı yaptı" başlığıyla duyurdu. Baron's ise haberinde "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında on yıldır süren anlaşmazlığın ardından Pazar günü Yeni Delhi'de düzenlenen G20 zirvesi sırasında Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah el-Sisi ile yüz yüze görüştü" ifadesine yer verdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...