G-20'de Suriye pazarlığı, 'Kimyasal katliam cevapsız kalamaz'

G-20'de Suriye pazarlığı, 'Kimyasal katliam cevapsız kalamaz'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ve Fransa aynı görüşte, Uluslararası toplum sorumluluklarını bir an önce yerine getirmeli.

Dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerini bir araya getiren G20 zirvesi dün Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki Konstantinovsky Sarayı'nda başladı. Toplantıda "Büyüme ve Küresel Ekonomi" başlığı ile vergi reformları başta olmak üzere diğer ekonomik konular masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Finansal piyasalara odaklanılmalı. Bütçe stratejilerinin de yeniden belirlenmesi kaçınılmaz" dedi. Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov, liderlerin resmi gündeminde Suriye konusunun olmadığını açıkladı ancak ikili görüşmelerde muhtemel bir askerî müdahaleye karşı ortak bir tutum belirlenmeye çalışıldı. Zirvede Türkiye'yi temsil eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önce Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. Konstantinovsky Sarayı Villalar Bölgesi'nde Fransa'ya tahsis edilmiş 15 numaralı villada gerçekleşen görüşmede, Hollande ile Erdoğan, Şam yönetiminin sivillleri kimyasal hedef almasının karşılıksız bırakılmaması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı. İki lider, müdahalenin ABD Başkanı Barack Obama tarafından kongreye götürülmesini saygıyla karşıladığını bildirdi. Erdoğan, uluslararası toplumun Suriye konusundaki sorumluluklarını yerine getirmesi ve gereken adımları ivedilikle atması gerektiğini vurguladı. nbsp;Nuh ALBAYRAK nbsp;St. Petersburg

nbsp;G-20'de Suriye pazarlığı, 'Kimyasal katliam cevapsız kalamaz'
ÇALIŞMA YEMEĞİNE YÜRÜYEREK GİTTİLER nbsp;
Petersburg'un Strelna Kasabası'nda düzenlenen G-20 Zirvesi, ilk oturum ardından, "Büyüme ve Kapsayıcı Kalkınma" konulu çalışma yemeğiyle sürdü. Aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez'in de bulunduğu G20 liderleri, Peterhof Sarayı'na halı üzerinde toplu halde yürüyerek girdi.

ESAS ZİRVE BUGÜN
Erdoğan Obama'yla görüştü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, Petersburg'un Strelna kasabasında, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen Çalışma Yemeği'nin ardından Obama ile bir araya geldi. Kısa bir süre görüşen ikilinin, bugün tekrar bir araya geleceği öğrenildi. Öte yandan nbsp;Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin "Büyüme ve Küresel Ekonomi" konulu çalışma oturumunda yaptığı konuşmada nbsp; nbsp; nbsp; "G-20'nin küresel krizin hemen ardından sergilediği iş birliği, kararlılık ve koordinasyon ruhunu muhafaza etmeliyiz" dedi.

nbsp;G-20'de Suriye pazarlığı, 'Kimyasal katliam cevapsız kalamaz'
Lider eşlerinden Emine Hanım'a ilgi
Rusya'da düzenlenen G-20 zirvesi için St. Petersburg kentinde bir araya gelen G-20 liderleri çalışma toplantısında dünya gündemini değerlendirirken, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Hanım da zirveye katılan liderlerin eşleriyle bir programda bir araya geldi. First lady'ler Emine Hanım'a büyük ilgi gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...