Füze ihalesinde Rusya sürprizi

Füze ihalesinde Rusya sürprizi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye için büyük önem taşıyan uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde nihai karara varmak için çalışmalar hızlandı.

nbsp;2013 yılında ihaleye giden Türkiye, 3.4 milyar dolarla en uygun fiyatı veren Çin'in CPMIEC firması ile görüşmelere başlamıştı. Fakat yaklaşık 15 aydır süren görüşmelerda uyuşmazlık çıktı. Ardından ikinci sıradaki İtalyan-Fransız ortaklığı olan Eurosam gündeme gelmişti. Bu önemli konuda nihai kararı daha fazla geciktirmek istemeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni yıl öncesinde Savunma Sanayi İcra Komitesi'ni toplayacak. Öte yandan Putin'in Türkiye ziyareti, ihalede en pahalı fiyatı veren Rus Rosoboronexport firmasının da teklifini revize edebileceği yolunda beklentiler meydana getirdi. Halihazırda TSK'nın elinde uzun menzilli füzelere karşı bir kalkan sistemi bulunmuyor.
Buket Güven Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...