Fransız polisi göz göre göre çarpmıştı: Tedavi için Türkiye'ye getirilen Sefa Şahin öldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransız polisi göz göre göre çarpmıştı: Tedavi için Türkiye'ye getirilen Sefa Şahin öldü

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa'da polis aracı ile motosikletin çarpışması sonucu ağır yaralandıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Sefa Şahin, ailesinin girişimleriyle Türkiye'ye getirilmişti. Talihsiz genç burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Fransa'nın başkenti Paris’e 40 kilometre uzaklıktaki Elancourt kentinde “polisin dur ihtarına” uymadığı gerekçesiyle polis aracının motosikletle çarpışması sonucu ağır yaralanan ve daha sonra beyin ölümü gerçekleştiği açıklanan 16 yaşındaki Sefa Şahin ailesinin girişimleriyle Türkiye'ye getirildi. 

SEFA ŞAHİN HAYATINI KAYBETTİ

Sabah saatlerinde özel sağlık jetiyle Atatürk Havalimanı'na getirilen ve buradan ambulansla Ataşehir'de özel bir hastaneye götürülerek tedavi altına alınan 16 yaşındaki Şahin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

"ISRARLA FİŞİNİ ÇEKMEK İSTEDİLER"

Ailesi son yaptığı açıklamada Sefa'nın Fransa'da sağlık şartlarına uymayan bir hastanede tedavi altına alındığını ve yetkililerin “beyin ölümü” raporu sonrası ısrarla “fişinin çekilmesi” gerektiğini dile getirmişti. Bunun üzerine Sefa Şahin tedavisi için Türkiye'ye getirilmişti. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan ailenin avukatı Yassine Bouzrou, Şahin'in beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek medyada polisin perspektifinden yer alan, "gencin polislerin aracına vurduğu" yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

Bouzrou, polislerin araçlarıyla Şahin'i takip ettiğini belirBaşkent Paris'e 40 kilometre uzaklıktaki Elancourt kentinde 6 Eylül akşamı polis aracının karıştığı olayda 16 yaşındaki Şahin ağır yaralanmış; olaya ilişkin 2 polis gözaltına alınırken, biri "polisin dur ihtarına uyulmadığı" gerekçesiyle olmak üzere 2 soruşturma açılmıştı.terek olayla ilgili "kasten adam öldürmeye teşebbüs" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetmişti.

Ailesi, sağlığına kavuşacağına inandıkları Sefa Şahin'in İstanbul'a sevki için girişimde bulunmuştu.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğunun girişimleriyle sevk iznini alan Şahin ailesi, özel sağlık jetiyle Sefa Şahin'i Türkiye'ye getirmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...