Flaş! Uçağı yardımcı pilot kaçırmış

/ Kaynak: İHA
Flaş! Uçağı yardımcı pilot kaçırmış

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Etiyopya Havayollarına Addis Ababa-Roma seferi yapan Boeing 767-300 türü uçak hava korsanları tarafından kaçırıldı.

Yetkililer Sudan üzerinde kaçırılma sinyalinin alınması sonrası uçağın havada birkaç tur attıktan sonra Cenevre'ye indiğini ifade etti. nbsp;Yetkililer uçağın yaklaşık bir saat önce havaalanına indiği belirtildi. Havaalanının uçuşa kapatıldığını da kaydeden yetkililer alana tüm giriş ve çıkışların engellendiğini belirtti. Yetkililer ayrıca an itibariyle tüm mürettebat ve yolcuların durumunun iyi olduğunu fakat uçak kaçırma eyleminin ne için yapıldığına dair henüz net bir bilgi alınamadığını belirtti.

UÇAĞI YARDIMCI PİLOT KAÇIRDI

Etiyopya Havayolları'na ait Roma'ya gitmekte olan bir uçak kaçırılarak İsviçre'nin Cenevre kentine indirildi. Cenevre Havaalanı yetkilileri, uçağı yardımcı pilotun kaçırdığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "amacı İsviçre'ye siyasi sığınmada bulunmaktı" denildi.

Havalimanı yetkilisi Robert Deillon, uçağı kaçırmaya çalışan 1983 doğumlu yardımcı pilotun Etiyopyalı olduğunu söyledi. Deillon, "Pilot tuvalete gidince, yardımcısı kendini kokpite kilitledi" dedi.

Uçak Cenevre'ye indikten sonra hava korsanının gözaltına alındığı açıkladı. Havaalanı olayın ardından bir süreliğine uçuşlara kapatıldı.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan yola çıkan uçağın altı saatlik uçuşun ardından Roma'ya inmesi planlanıyordu.

Etiyopya Havayolları'ndan yapılan basın açıklamasında tüm yolcu ve kabin ekibinin güvende olduğu belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...