Fırtına yurdu uçuracak: Bakan Yerlikaya'dan kritik uyarı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fırtına yurdu uçuracak: Bakan Yerlikaya'dan kritik uyarı!

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Günlerdir beklenen sağanak, kar ve fırtına bu geceden itibaren megakent İstanbul başta olmak üzere tüm yurdu vuracak. Sıcaklıkların 10 derece birden düşeceği bildirilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da 81 ile kritik uyarı geldi. Tüm yurtta TAMP gruplarının teyakkuz haline geçirildiğini belirken Yerlikaya, vatandaşlara da dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, bu geceden itibaren Türkiye'nin batı bölgeleri yağışlı sistemin etkisi altına girecek. 

Güney Ege'de de çok şiddetli yağış beklenirken, Muğla, İzmir'in güneyi, Aydın, Antalya'ya sel ve su taşkını uyarısı yapıldı. 

FIRTINA YURDU UÇURACAK!

Ayrıca batı bölgelerini etkileyen yağışlı sistem nedeniyle yurt genelinde kuvvetli fırtınalar da meydana gelecek. Hem güneyli hem kuzeyli rüzgarların etkisi altına girecek Türkiye'de 3 gün boyunca rüzgarın hızı zaman zaman 90 kilometreyi aşacak.

İstanbul'da yarına dikkat çeken Meteoroloji karla karışık yağmur ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji'nin megakente uyarılarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

81 İLDE TEYAKKUZA GEÇİLDİ

Bakan Yerlikaya, beklenen olumsuz hava koşullarına karşı, 81 ilde İl AFAD Merkezlerinin, ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) grupları ile teyakkuz haline geçirildiğini bildirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yerlikaya hem AFAD'ın hem de Meteoroloji'nin 44 ilde "turuncu", 20 ilde "sarı" uyarı olmak üzere 64 il için uyarıda bulunduğunu hatırlatarak 81 ilde ekiplerin teyakkuz haline geçirildiğini bildirdi.

TURUNCU KODA DİKKAT ÇEKİP UYARDI

Yerlikaya, özellikle turuncu uyarı verilen illerde vatandaşları uyararak çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istendi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1728450286019125683         

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...