Firari FETÖ'cüden itiraf: Örgüt mensupları ABD ordusuna sızıyor

Firari FETÖ'cüden itiraf: Örgüt mensupları ABD ordusuna sızıyor

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün içinde bulunduğu maddi yolsuzluk ve ahlaki bunalımlar tabanda her geçen gün daha fazla gündem konusu olurken firari FETÖ’cü İhsan Yılmaz, örgütün üst düzey bir yöneticisini kaynak gösterdiği bir mülakatta, “Amerika’da askeriyeye adam sokma ünitesi kurmuşlar” dedi.

FETÖ’nün kapatılan yayın organlarından “Today’s Zaman” yazarlarından İhsan Yılmaz bir internet sitesine verdiği röportajda, FETÖ’nün Türkiye’deki alışkanlıklarından vazgeçmediğini, Amerikan ordusuna da sözleşmeli okullar (charter school) üzerinden adam soktuklarını, bu gibi illegal faaliyetlerin ABD’deki tabanı gelecekte çok ciddi tehlikeye atacağını belirtti. Yılmaz, ilk defa 2017’de haberi olduğu ABD ordusuna sızmaya yönelik “hususi hizmet” yapılanması iddiasını 2019’da ABD’den gelen üst düzey bir örgüt yöneticisinin doğruladığını anlattığı röportajda, şunları söyledi: İki yıl kadar önce Amerika’dan bir ziyaretçim geldi. Dedim ki, bunlar nasıl tipler, Charter School üzerinden Amerikan ordusuna adam sokuyorlar. Türkiye’de bu işi yapmaya alışmışlar, Amerika’ya gitmişler orada da bu işi devam ettiriyorlar. Sivil birisi 20 yıldır Amerika’da ama bakıyorsunuz, Türkiye’de Adil Öksüz ne iş yaptıysa onu yapmış. Hatta Amerika’ya gittikten sonra bile Adil Öksüz gibi eski talebeleri üzerinden o işleri yapmaya devam etmiş.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...