Finlandiya Cumhurbaşkanı: Erdoğan'ı eski zamanlardan iyi tanırım, eminim önemli mesajları var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Finlandiya Cumhurbaşkanı: Erdoğan'ı eski zamanlardan iyi tanırım, eminim önemli mesajları var

GÜNDEM Haberleri

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö deprem merkez üssü Kahramanmaraş'ı ziyaret etti. Çadır kentlerde vatandaşlarla sohbet eden yetkililerden bilgi aldı. Niinistö ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili sözlerine ise dikkat çeken bir cevap verdi.

Resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nun ilk durağı depremden en çok etkilenen illerin başında olan Kahramanmaraş oldu.

Uçakla Kahramanmaraş Havalimanı’na inen Cumhurbaşkanı Niinistö, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki kriz masasına gelerek Vali Ömer Faruk Coşkun dan bilgi aldı.

Burada açıklama yapan Cumhurbaşkanı Niinsitö, “Bu büyük bir olay. Bütün aile ve akrabalarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Altyapı çalışmalarının devam ettiğini gördüm. Finlandiya'da biz çok deprem görmüyoruz ama burada gördüğümüz manzara acıyı paylaştığımıza yetti. Dışişleri bakanlığımız ve diğer Avrupa birliği bakanlarımız ile birlikte neler yapabileceğimiz hakkında bir toplantı yaptık. Şimdiye kadar görülmemiş büyük bir afet. Çalışmalarınız görüyorum ve bu çalışmalar neticesinde hayat tekrardan normale dönecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Niinistö, daha sonra depremin en çok hasar verdiği Trabzon ve Azerbaycan bulvarında araçla inceleme yaptıktan sonra Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Konteyner Kenti ziyaret etti. Depremzede vatandaşlar ve çocuklarla buluşan Niinistö, vatandaşlarla sohbet etme imkanı da buldu.

Finlandiya Cumhurbaşkanı: Erdoğan'ı eski zamanlardan iyi tanırım, eminim önemli mesajları var

ERDOĞAN'IN MESAJINA DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Niinistö'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde NATO üyeliği konusunda 'Finladiya'ya verdiğimiz sözü tutacağız' mesajı soruldu. Niinistö soruya "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eski zamanlardan iyi tanırım. Çok önemli mesajları olduğuna eminim" şeklinde cevap verdi. 

Niinistö, daha sonra bölgeden ayrıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...