Fincancı’ya 7,5 yıl hapis talebi

- Güncelleme:
Fincancı’ya 7,5 yıl hapis talebi

Gündem Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle iddianame hazırladı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın savunmasında canlı bağlantıda paylaşılan görüntülerinden haberdar olmadığı iddiası hakkında şu değerlendirmeye yer verildi: “Medya Haber TV’nin canlı bağlantı görüntülerinde şüphelinin kulaklık takmak suretiyle belli bir ekrana baktığının net bir şekilde görüldüğü, sunucu olan ve hakkında aranma kaydı bulunan Selahattin Işıldak Kod isimli Adnan Göksungur’un da şüpheliyi görebilecek şekilde ekrana baktığı anlaşılmıştır.” Canlı bağlantı ekran görüntüsünde PKK’lı teröristlerin çok sayıda fotoğrafının bulunduğu, ‘Zap’ta kimyasal silahla gerillalar (teröristler) katledildi’ şeklinde arka fon resmi kullanıldığı bildirilen iddianamede “Şüphelinin, ana haber spikerinin örgüt propagandası yaptığını bildiği hâlde canlı yayında kaynağı belirsiz bir video üzerinden tıbbi teşhis koymuştur. Şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik çelişkili beyanları soruşturma için kuvvetli suç unsuru teşkil etmiştir” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...