Filmlere konu olur! Dava açıldığında 28 yaşındaydı, 58 yıldır çözüm bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Filmlere konu olur! Dava açıldığında 28 yaşındaydı, 58 yıldır çözüm bekliyor

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İzmir'in bir mahallesi tam 58 yıldır süren davanın sonuçlanmasını bekliyor. Mirasçı sayısı gün geçtikçe katlandı, 2 bin 200'ü buldu. Bitmeyen dava, kitaplara bile konu oldu... Değişen hakimler davayı uzattıkça uzattı, dava başlarken 29 yaşında olan bir kişi 86 yaşına bastı! İşte filmlere konu olabilecek davada detaylar...

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Hacıömerli Mahallesi'nde yaşayan köylüler, kendilerine ait olduğunu belirttikleri 270 parsel alanın tapusunu 58 yıldır almaya çalışıyor. Yıllardır süren dava köylüleri canından bezdirirken, 1965 yılında başlayan kadastro davası bir kitaba bile konu oldu.

Dava ilk olarak 1965 yılında 270 parsel ile başladı, 217 parselin davası hala devam ediyor. Mirasçı sayısı ise zaman içerisinde artarak 2 bin 200'e ulaştı.  Davanın ilk duruşması 1965 yılında Bergama Mahkemesi'nde görüldü. Aliağa ilçe olduktan sonra dava buraya taşındı. Köy sakinleri, yerleşim yerleri ve tarlalarının hazineye geçmesini engellemek adına yıllardır mücadele veriyor.

"ÇOK BÜYÜK ZARAR VE BIKKINLIK VERDİ"

Köylünün çok mağdur durumda olduğunu ve hiçbir şeyden faydalanamadığını belirten Meclis Üyesi Ali Dündar (65), "217 kişiyle başlayan dava 2 bin 200 kişiye ulaştı. Bir kişi öldüğünde bunun mirasçıları bu davaya müdahil olarak girdiğinden dava artık çok kapsamlı hale gelmiş. Hakim karar vermekte zorlanıyor; yani hakim üç yıl duruyor davada. Hakim değişince duruşmalar neredeyse sıfırdan başlıyor. Biz köylüler olarak artık bu davanın bitirilmesini istiyoruz" dedi.

Filmlere konu olur! Dava açıldığında 28 yaşındaydı, 58 yıldır çözüm bekliyor

DAVA ADINA KİTAP ÇIKARDI

Bu süreçte köyde yaşayan Şerif Uslu isimli vatandaş ise "Bitmeyen Dava" adında kitap yazdı. Şiirlerden oluşan kitapta, davanın sonuçlanması için göndermeler yer alıyor.

Dava uzun yıllar boyunca sonuçlanmayınca davanın içeriğiyle ilgili şiir kitabı çıkaran Şerif Uslu (61), "Dava ben 12 yaşındayken başladı. Babam davayı açtı. Dava yıllardır bitmediği için bir kitap yazdım. İlk 5-6 şiirimde davanın özünü özetleyen, dosyaların içeriğinde ne varsa şiirlerimde belirttim" şeklinde konuştu.

Filmlere konu olur! Dava açıldığında 28 yaşındaydı, 58 yıldır çözüm bekliyor

"28 YAŞINDAYDIM, ŞİMDİ 86 YAŞINDAYIM"

Dava açıldığında 28 yaşında olduğunu söyleyen Ramazan Vural (86), "Bu dava açıldığında ben 28 yaşlarındaydım; fakat biz o zamanlar gençtik. Davayı babalarımız açtı. Şimdi o yerler bize nakil oldu. Biz davanın bir an önce bitmesini istiyoruz. Bitsin ki yerlerimizi, nereye gideceğimizi bilelim. Bize tapunuz yok diye rest çekiyorlar" dedi.

Davanın son görüşmesinin ise 5 Ekim günü gerçekleştiği ve çıkan sonuca göre davanın devamına karar verildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...