Filistinli tutuklular serbest bırakılacak

- Güncelleme:
Filistinli tutuklular serbest bırakılacak

GÜNDEM Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu barış görüşmeleri kapsamında İsrail tarafı bazı Filistinli tutukluların serbest bırakılacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu'da barış görüşmelerinin yeniden başladığını açıkladı. İsrail cephesinden gelen açıklamaya göre, bazı Filistinli tutuklular kısa zamanda serbest kalacak. Ama uzlaşı yerleşim ya da sınırlar konusunda kesin maddeler içermiyor.ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ürdün'den ayrılmadan İsrail ile Filistin'in tekrar masaya oturması için anlaşmaya varıldığını ve Ortadoğu'da barış sürecinin yeniden canlandığını açıkladı. Kerry'nin "resmiyet kazanma süreci devam ediyor" dediği karara dair ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, taraflar önümüzdeki hafta Washington'da ön görüşme yapacak. Biraraya gelecek isimler, Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat ve İsrail Adalet Bakanlığı'nın yanı sıra, Başmüzakerecilik görevini yürüten Tzipi Livni. ABD Dışişleri Bakanının detaylandırmadığı noktalar konusunda ise İsrail'den bir açıklama geldi. İsrail radyosuna konuşan Strateji ve İstihbarat İlişkileri Bakanı Yuval Steinitz, anlaşma kapsamında bazı Filistinli tutukluların serbest bırakılacağını duyurdu. İsrailli Bakan, 4817 tutukludan kaçının salıverileceği konusunda bilgi vermedi ama açıklamasına göre, serbest kalacaklar arasında 10yıldan fazla zamandır cezaevinde olan isimler var.


Peki anlaşmanın diğer maddeleri neler? Haaretz Gazetesinin haberine göre, İsrailli Bakan, yerleşimlerle ilgili moratoryumun hala gündem dışı olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili verilmiş bir taahhüt yok. Filistin tarafının ısrarcı olduğu 1967 sınırları noktasında da herhangi bir garanti verilmiş değil. İsrailli Bakan Steiniz, Filistin tarafının verdiği sözler arasında nbsp;en az 9 ay müzakere masasında kalmak da olduğunu vurguladı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...