Fidan 'brifing'den son anda vazgeçti

Fidan 'brifing'den son anda vazgeçti

GÜNDEM Haberleri

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Büyükelçiler Konferansı'nda vereceği brifingi iptal etti.

Dışişleri Bakanlığı'nın 6. nbsp;Büyükelçiler Konferansı'nın programında sürpriz bir değişikliğe gidildi. Geçen yılkı konferansta verdiği brifingin detayları basına sızan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bu yıl toplantıya katılmaktan vazgeçti. Büyükelçiler Konferansında geleneksel olarak MİT Müsteşarı Fidan da büyükelçilerle biraraya geliyordu. Bu yıl da Fidan'ın, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ardından büyükelçilere hitap etmesi öngörülüyordu. Ancak Fidan anlatacaklarının basına sızacağı kaygısıyla bu programını iptal etti. MİT Müsteşarı Fidan'ın brifinge katılması halinde "Çözüm Süreci" ve terör konusunda büyükelçilere detaylı bilgi vermesi bekleniyordu. Fidan'ın kararında, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın büyükelçilere hitaben yaptığı konuşmanın basında geniş ölçüde yer almasının da etkili olduğu ileri sürüldü.
Dışişleri yetkilileri ise MİT Müsteşarı'nın yoğun programı nedeniyle büyükelçilere hitap edemediğini açıkladı. Bu da "yurt dışında mı?" sorularını gündeme getirdi. Ancak Fidan öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bilgilendirmek için Çankaya Köşkü'ne çıktı.
Buket Güven/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...