Feyzioğlu: Kimseye muhalif ve taraftar değiliz

Feyzioğlu: Kimseye muhalif ve taraftar değiliz

GÜNDEM Haberleri

Açılışa katıldığı için bazı barolar tarafından eleştirilen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ise yaptığı açıklamada, “TBB, hiçbir siyasi partinin muhalifi değildir, destekçisi değildir. Bizlere kendi ideolojilerine uygun roller biçmek isteyenleri bir kez daha düşünmeye davet etmek zorundayız. Biz tarafsızız. Cumhuriyetimizin tarafındayız” dedi.

Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin, doğru olduğunun, kalıcı çözümlere odaklandığının altını çizen Feyzioğlu, Hâkimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin seçimiyle ilgili şu öneride bulundu: Türkiye’nin normalleşme sürecinde HSK’nın yapısının kuvvetler ayrılığını tam olarak sağlayacak şekilde Meclisimizde uzlaşma ile yeniden düzenlenmesini öneriyoruz. HSK üyelerinin yarısının Meclisimizin, 3/5 gibi nitelikli bir oyla, dolayısıyla yüksek bir uzlaşma seviyesiyle belirlemesidir. Bu durumda uzlaşma kaçınılmaz olarak liyakat temelli olacaktır. Kalan üyelerin de Yargıtay ve Danıştay genel kurullarında yine nitelikli oyla belirlenmesini öneriyoruz. TBB Genel Kuruluna da belli sayıda aynı yöntemle seçeceği HSK üyesi kontenjanı tanınmasını öneriyoruz.”

MESLEKî SINAV İSTEDİ
TBB Başkanı Feyzioğlu, “Hukuk alanındaki mesleklere giriş sınavı bir an önce getirilmelidir. Bilgiyi ölçen, zor bir sınav olmalıdır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...