FETÖ'nün yeniden yapılanma 'terminolojisi' deşifre edildi

FETÖ'nün yeniden yapılanma 'terminolojisi'  deşifre edildi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün sözde "Kayseri il imamı" Serdal Karakurt hakkında hazırlanan iddianame, örgütün dağılımı önleme ve yeniden yapılanma için kullandığı terminolojiyi ortaya koydu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede yurt içindeki mücadelenin, örgütün yurt içi finans kaynaklarını büyük ölçüde ortadan kaldırdığı ve örgütün yönetim organizasyonunu zayıflattığı, buna karşılık örgütün güncel yapılanmasının, yurt dışına çıkan örgüt üyelerinin geliştirdikleri ağın finansmanıyla varlığını sürdürdüğü belirtildi. Dağılımın önlenmesi amacıyla "örgüt üyelerine yakalanmamaları için yer ve imkân sağlanması, tutuklanan ve hüküm giyen örgüt üyeleri ile ailelerinin sahiplenilmesi" gayretine bulunulduğu aktarılan iddianamede örgütün aktüel yapılanmasının kullandığı terminolojide "Yusuf" ve "mağdur" olarak adlandırılan tutuklu ve hükümlü örgüt üyeleri ile ailelerine maddi yardım yapan gruba "muavenetçi"ler dendiği belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...