FETÖ’nün yeni eğitim yapılanması deşifre oldu: 35 şüpheli gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ’nün yeni eğitim yapılanması deşifre oldu: 35 şüpheli gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) eğitim yapılanmasının sürdürdüğü deşifre edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda güncel olarak dershanecilik faaliyeti sürdüren 35 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

FETÖ/PYD Silahlı Terör Örgütü’nün eğitim yapılanmasına büyük darbe. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen operasyonla FETÖ’nün eğitim yapılanması deşifre edildi.

DERSHANENİN GİZLİ FETÖ ORTAKLARI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Ekipler, Üsküdar'da faaliyet yürüten bir dershanenin tedbir olarak örgüt iltisakı olmayan bir kişinin adına kurulduğunu ve dershanenin FETÖ/PDY örgüt mensubu olan gizli ortaklarının bulunduğunu, dershanenin diğer yönetici ve eğitim kadrosunda görevli kişilerin tamamının FETÖ/PDY iltisakı olan şüphelilerden oluştuğunu tespit etti.

ÇALIŞMA İZİNLERİ İPTAL EDİLEN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRMIŞLAR

Görev yapan personelin çoğunun FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgüt aidiyeti nedeni ile çalışma izinleri iptal edilen kişilerden olduğu ve aralarında yine KHK’lar ile kamu görevinden çıkarılanların bulunduğunu belirleyen ekipler, daha önce gerçekleşen operasyonlarda gözaltına alınıp, örgüt soruşturmaları kapsamında cezaevine girip çıkan bazı şüpheliler olduğunu ortaya çıkardı.

DERSHANE REFERANS SİSTEMİ KURMUŞ

Ekipler ayrıca dershanede öğretmen olarak çalışmak için örgütün referans sistemi kurduğunu, bu sayede kuruma çalışmak üzere girecek olan öğretmen kişilerde mutlaka örgüt iltisakı arandığını, eğitim yapılanmasını bu şekilde yeniden tesis etmeye çalıştıklarını tespit etti.

OPERASYON KAPSAMINDA 35 ZANLI KISKIVRAK YAKALANDI

Çalışmaların tamamlanması üzerine adresleri belirlenen 40 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 35 zanlıyı yakaladı. Adreslerdeki aramalarda ise birçok dijital materyal ele geçirildi. Operasyon kapsamında adreslerinde bulunmayan firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...