FETÖ’nün firari hâkim ve savcıları kıskıvrak

Düzenleyen:
FETÖ’nün firari hâkim ve savcıları kıskıvrak

GÜNDEM Haberleri

FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında aranan, eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya, İstanbul’da yakalandı.

‘’Selam Tevhid” soruşturmasında kumpas yaptıklarına ilişkin, haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcı Adnan Çimen, Kayaşehir’de birlikte saklandıkları evde yakalandı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a kumpas soruşturması başlatan eski savcı Sadrettin Sarıkaya da yakın bir evde gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, Vatan Caddesindeki Emniyet yerleşkesine götürüldü. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, şüpheliler için 2 gün ek gözaltı süresi verdi.

2 AYDIR EVDEN ÇIKMAMIŞLAR
Bu arada gözaltına alınan hakim ve savcıların bir süredir takip altında oldukları belirtilerek yaklaşık 2 aydır aynı evde yaşadıkları öğrenildi. Yakalanmamak için hiçbir şekilde telefon kullanmadıkları belirtilen eski hakim ve savcıların ihtiyaçlarını ise ikinci eve yapılan baskında yakalanarak göz altına alınan Dursun Ali Gündoğdu’nun teyzesinin oğlu Erol Yılmaz İrfanoğlu’nun karşıladığı kaydedildi.  Soruşturma kapsamında, İrfanoğlu da gözaltına alınırken, Gündoğdu ve Sarıkaya’nın saklandıkları evde yapılan aramada, 2 boş pasaport, farklı kişilere ait nüfus cüzdanları, Fetullah Gülen’e ait kitaplar, örgütsel doküman ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...