FETÖ'nün darbe girişimi davalarında flaş karar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ'nün darbe girişimi davalarında flaş karar

GÜNDEM Haberleri  / AA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul Adliyesi'ndeki dava duruşmalarına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca belirlenen başsavcıvekillerinin gireceği açıklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişimine ilişkin İstanbul Adliyesi'ndeki ağır ceza mahkemelerinde açılan dava  duruşmalarına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca belirlenen  başsavcıvekillerinin gireceği bildirildi. Bu uygulamanın ilk olma özelliği taşıdığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu  (HSYK) Bürosu, 4 Mayıs'ta yeni bir görevlendirme yazısı hazırlayarak,  başsavcıvekillerine sundu. 

Yazıya göre, Çağlayan'daki İstanbul Adalet  Sarayı'nda görülen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü davalarına  başsavcıvekillerinin girmesi ve her bir başsavcıvekilinin görevlendirildiği  davaya sürekli duruşma savcısı olarak katılması kararlaştırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...