FETÖ'den tutuklanan kamu çalışanı sayısı açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
FETÖ'den tutuklanan kamu çalışanı sayısı açıklandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında bugüne kadar 2 bin 532 kamu çalışanı gözaltına alındı, bunlardan 896'sı tutuklandı, bin 758'i de memuriyetten çıkarıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimine yönelik FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Samsun Valiliğinden yazılı açıklama yapıldı. FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Samsun'da, 896 kamu personeli tutuklandı, 2 bin 532 kişi gözaltına alındı, bin 758 kişi memuriyetten çıkarıldı, 548 personel görevden uzaklaştırıldı, bin 252 kişiye adli kontrol uygulandı. Memuriyetten çıkarılanlar arasında; 2 vali yardımcısı, 2 kaymakam, 1 kaymakam adayı, 34 hakim, 19 savcı, 22 profesör, 25 doçent, 23 yardımcı doçent, 25 araştırma görevlisi, 14 öğretim görevlisi de bulunuyor. En fazla memuriyetten çıkarmanın yaşandığı kurum ise 839 kişiyle Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü 262 kişi ile Samsun İl Emniyet Müdürlüğü takip etti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...