FETÖ'cü Kanbur'un eşinden şoke eden açıklamalar

Düzenleyen:
FETÖ'cü Kanbur'un eşinden şoke eden açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

“Fişleniriz” diyerek eşine evde kapalı, üniversiteye gelirken açık giyinmesini tembihleyen FETÖ’cü Kanbur’un ülkede iç ayaklanma çıkarmak için öğrencilerini silahlanmaya çağırdığı öğrenildi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki derslerinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) propagandasını yaptığı iddiasıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından görevine son verilen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur hakkında 20 yıldan 30 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Kanbur’un öğrencileri ile eski eşi M.İ’nin ifadelerine de yer verildi. M.İ, şunları söyledi: “Evde uzun kıyafetler giymem konusunda bana baskı yapardı. Dışarıda ise, özellikle çalıştığı yer olan fakülteye giderken, açık giyinmemi ve özen göstermemi isterdi. Sebebini sorduğumda, ‘Fişleniriz, fakültede benim konumum itibarıyla cemaate mensup olduğumun anlaşılmaması gerekiyor. Dikkat et, tedbir yapmalıyız.” Ayrıca iddianamede Kanbur’un ders sırasında öğrencilere, “Benim size tavsiyem ben öyle davranacağım, yakın bir zamanda iç savaşa hazırlıklı olun. Bakın iç savaş denildiğinde aklınıza maç çıkışı kavga eden taraftarlar falan gelmesin ha! Eviniz kundaklanacak, basılıp ateşe verilecek. Aklınızı başınıza alın, aptal olmayın. Evet barış şeyleri falan yok, herkes mühimmat depoladı, silahlandı. Yarın bir gün Akdeniz Üniversitesine çatır çatır sıkarlarsa salak salak dolaşmayıp gidin emaneti nereden buluyorsanız bulun. Polise güvenmeyin! Askere güvenmeyin!” dediği konuşmalar da yer aldı.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...