FETÖ ürünlerini devlete satmışlar

FETÖ ürünlerini devlete satmışlar

GÜNDEM Haberleri

KHK ile ihraç edilen Akdamar’ın FETÖ mensuplarına ait şirketlerin ürünlerini kamu kurumlarına satış konusunda ayrıcalık sağladığı öğrenildi.

Ebru Karatosun ANKARA

Hacettepe Teknokent’te yapılan FETÖ operasyonunda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç edilen Devlet Malzeme Ofisi (DMO) eski Genel Müdürü Metin Akdamar’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Akdamar'ın FETÖ mensuplarına ait şirketlerin ürünlerini DMO kataloğuna sokarak ayrıcalık sağladığı belirtildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Zafer Ergün, FETÖ’yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle Hacettepe Teknokent'teki Tolga Erpolat ve Timuçin Erpolat kardeşlerini sahip olduğu Bilgikent ve Bor şirketlerine yönelik soruşturma başlatmıştı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan aralarında Teknokent yöneticilerinin de olduğu 25 kişiden 8’i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AYRICALIK SAĞALMIŞ
Soruşturma kapsamında KHK ile ihraç edilen eski DMO Genel Müdürü Metin Akdamar’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Akdamar’ın, Erpolat kardeşlerin sahibi olduğu Bilgikent ve Bor şirketlerinin malzemelerini DMO kataloğuna sokarak ayrıcalık sağladığı aktarıldı.

PARA HESAPLARI İNCELENECEK  
Şüphelilerin para hareketleri de incelenecek. Savcılık, şüphelilerin hesaplarının incelenmesi talebiyle MASAK’a yazı yazdı. MASAK’ın raporunu önümüzdeki günlerde tamamlayarak savcılığa ulaştırması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...