FETÖ tırlattı

Düzenleyen:
FETÖ tırlattı

GÜNDEM Haberleri

Romanya’ya kaçmaya çalışan FETÖ mensubu esnaf, akademisyen, öğretmen, gazeteci ve 3 polis, tır dorsesinde yakalandı. 7 örgüt üyesi Türkiye’ye iade edildi

Yurt dışına kaçmaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, akla gelebilecek her türlü yöntemi deniyor.  FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma çerçevesinde daha önce meslekten ihraç edilen komiserler Yunus D, Abdülkadir Ç. ve Uğur S. ile eski Zaman gazetesi muhabiri Fethi A, öğretmen Soner Ö, esnaf Ömer Ö. ve Yrd. Doç. Dr. Yunus Hayri Y, Bulgaristan’dan Romanya’ya çıkış yapmak için gümrüğe gelen bir tırın dorsesinde yakalandı. Kaçak yollardan sınırı geçmek isteyen şüpheliler, işlemlerinin ardından Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye iade edildi. Tır şoförü ise, “insan kaçakçılığı” suçundan Bulgaristan’da tutuklandı. Edirne Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında arandığı belirlendi. Polisteki ifadesi tamamlanan öğretmen Soner Ö, savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler de, Edirne Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden biri hastane çıkışında gazetecilere, “‘At izi, it izine karıştı” dedi. Söz konusu zanlı, “Neden kaçıyordunuz?” sorusuna ise cevap veremedi. FETÖ şüphelilerinin, yurt dışına kaçmak için hangi ülkede tıra bindikleri henüz tespit edilemedi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler, haklarında yakalama kararı çıkarılan illere gönderildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...