FETÖ şirketindeki işten çıkarma haklı bulundu

FETÖ şirketindeki işten  çıkarma haklı bulundu

GÜNDEM Haberleri

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, kayyum atanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı şirketteki uzman yardımcısının iş akdinin haksız sebeple feshedildiğine hükmeden mahkeme kararını bozdu.

Davalı şirketin, FETÖ ile irtibat, iltisak nedeniyle yönetimine kayyum atanan şirketler arasında bulunduğuna işaret edilen kararda, kayyum atamasının doğal sonucunun da terör örgütü ile irtibatlandırılan şirketin üst yönetiminin değiştirilmesi olduğu vurgulandı. Aynı yöneticiler ile çalışmaya devam edilmesi durumunda kayyum atamasının bir anlamının kalmayacağına dikkat çekilen kararda “Kayyum tayinleri sonrasında oluşturulan yeni yönetimin, önceki yönetim zamanında görev almış kişileri çalıştırmaya devam etmesini beklemenin mümkün olmadığını ve iş sözleşmesinin devamının çekilmez hâle geldiğini kabul etmek gerekeceği açıktır” tespitine yer verildi. Kararda, davacının iş akdinin feshinin geçerli sebebe dayandığı ve davanın reddi gerekirken kabulünün hatalı olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...