FETÖ önce yazdı ardından yönetti

Düzenleyen:
FETÖ önce yazdı ardından yönetti

GÜNDEM Haberleri

Subaylara kumpas kurup tutuklatan FETÖ, komutanları da darbe planı ile suçladı. 15 Temmuz’da ise kendi yazdıkları bu planları aynen uyguladılar.

Ebru Karatosun ANKARA
Yıllardır devleti ele geçirme planları yapan Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, kumpas suçlamalarının aynısını 15 Temmuz gecesi devreye soktu. Örgüt; Ergenekon, Balyoz, Askerî Casusluk gibi soruşturma ve davalarla çok sayıda general ve rütbeli subayı emniyet ve yargıdaki mensupları aracılığıyla tasfiye ederek bunların yerlerine adamlarını yerleştirmişti. Örgütün yargı ayağı aracılığıyla hazırlanan ve ‘vatana ihanet ettiler’, ‘darbe yapacaklardı’ gibi suçlamaları içeren soruşturmalar sonunda FETÖ mensupları 15 Temmuz darbe girişiminde bulundu. Sürecin ilk ayağı olan Ergenekon davasında, şüphelilere 2003-2004 yılları arasında askerî darbeye teşebbüs etmek suçlaması yöneltildi. Hazırlanan iddianamede, Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kod adlı darbe planları oluşturulduğu iddia edilirken söz konusu örgüt bu defa kendi 15 Temmuz gecesi ‘Yurtta Sulh Konseyi’ ile darbe bildirisi hazırladı. Askerî, sivil ve yargı ayağının da olduğu birçok FETÖ üyelerinin katıldığı toplantılarla darbe planı yapıldı.
Yine Ergenekon davasıyla birleştirilen Poyrazköy davasında sanıklardan bazıları Ergenekon’un karargâh evleri yapılanmasında yer almak, uyuşturucu madde bulundurmak, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek gibi suçlamalarla yargılanmışlardı. 15 Temmuz sonrasında ise karargah evleri yapılanmasının olduğunu iddia eden FETÖ örgütü mensuplarının darbe girişimini planlamak için hücre evlerinde toplandığı, 50 milyona yakın vatandaşın kişisel verilerini çaldığı ortaya çıkarıldı. 
Diğer bir kumpas davası Balyoz’da da yine askerî bir darbe yapılacağı belirtilerek, süreçte hazırlanan sahte deliller, bilgisayar imajları ve planlar ortaya çıkmıştı. Sonradan sahte olduğu ispatlanan dijitallerde Fatih ve Beyazıt camilerinde bomba patlatılarak hükümeti sıkıyönetim ilan etmeye zorlanacağı bilgileri yer almıştı. Ancak yıllar sonra FETÖ önce milletin meclisini, sonra Genelkurmay, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi, Ankara Emniyeti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombaladı.
Yine sahte dijital verilerde, Yunanistan hava sahası üzerinde bir Türk jetinin düşürülerek halkın galeyana getirilmesi amaçlanırken, başarısız darbe girişimi sonrası 8 askerin bu ülkeye kaçması da trajik bulundu.
17-25 Aralık kumpas soruşturmasında bazı bakanların çocuklarının evlerinden yüklü miktarda para ve para sayma makinası çıktı diyerek algı oluşturmaya çalışan örgütün bugün yapılan operasyonlarda kendi üyelerinin evlerinden para sayma makinası çıkması dikkat çekti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...