'FETÖ, mason localarıyla irtibat halinde'

Düzenleyen:
'FETÖ, mason localarıyla irtibat halinde'

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında hazırladığı “çatı iddianamesi”, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Davanın ilk duruşması, 22-25 Kasım 2016’da görülecek. İddianamede dikkat çeken ayrıntılar şöyle: “Gizli tanıkların ifadelerine göre; AK Parti karşısında seçimlerde her bölgedeki en güçlü partinin desteklenmesi talimatı verildi. FETÖ/PDY, yurt dışındaki Ermeni diasporası, Yahudi lobisi, Mason loca başkanlarıyla irtibatlı. Gülen, bu kesimlerle hediyeleşiyor. Yurt dışında futbolcu transferiyle de ilgileniyorlar. Usulsüz dinlemelerde Abdullah Gül için ‘Diken’, Beşir Atalay için ‘Mekir’, Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘Ozan’ şifreleri kullanıldı. Gülen 1971’den orduya sızmaya başladı; 1984’ten sonra yoğunluk kazandı. O dönemde TSK içine yerleştirilen bu öğrencilerin birçoğu şu an kurmay albay veya general rütbesinde. 2003’ten sonra Fetullahçı hiç kimsenin ilişiği kesilmedi.” 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...