FETÖ 'hizmet' için uyuşturucu satmış

Düzenleyen:
FETÖ 'hizmet' için uyuşturucu satmış

GÜNDEM Haberleri

Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince bu yıl biri yurt dışında olmak üzere düzenlenen 5 operasyonda, FETÖ'nün uyuşturucudan finansman sağladığı tespit edildi. Dubai, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Erzurum'da gerçekleştirilen operasyonlarda FETÖ üyesi 24 şüpheli gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile  Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince, bu yıl biri yurt dışında olmak üzere  düzenlenen 5 operasyonda, FETÖ'nün uyuşturucudan finansman sağladığı tespit  edildi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında operasyonlarına aralıksız devam eden narkotik  ekipleri, çalışmalarında terör örgütü PKK'nın yanı sıra FETÖ üyelerince kurulmuş  uyuşturucu şebekelerini de çökertti. Dubai, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Erzurum'da gerçekleştirilen 5  ayrı uyuşturucu operasyonunda FETÖ üyesi 24 şüpheli gözaltına alındı. Firari 2  şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Operasyonlarda 800  bin Captagon, 252 kilogram kokain ile 5 kilogram esrar ile 226 kök Hint keneviri  bitkisi ele geçirildi.

Yaklaşık 2 yıl önce elde ettiği istihbarat doğrultusunda çalışma  başlatan Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı, teknik ve fiziki takibin  ardından FETÖ üyelerince PKK ile işbirliği yapılarak kurulan Gaziantep-Suudi  Arabistan-Dubai arasındaki uyuşturucu trafiğini tespit etti. Bunun üzerine  İbrahim I. tarafından kurulan ve Gaziantep merkezli olarak faaliyet gösteren  şebekenin çökertilmesi için düğmeye basıldı.Dubai'deki emniyet birimleriyle düzenlenen ortak operasyonda, 25  milyon lira değerinde 800 bin captagon ele geçirilirken, İbrahim I. ve  beraberindeki 2 kişi yakalandı. Türkiye'de aynı soruşturma kapsamında devam eden  operasyonlarda ise gözaltına alınan 8 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca  tutuklandı.

Örgüt üyelerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, FETÖ/PDY ve  PKK/KCK'ya ait çok sayıda örgütsel doküman ile 5 tabanca ele geçirildi.Devam eden çalışmalar sonucunda örgüt lideri ve üyelerinin,  FETÖ/PDY'nin yanı sıra PKK/KCK üyesi oldukları, FETÖ/PDY'nin yayın organı olan  Dünya TV'nin kurucusu ve TUSKON üyesi oldukları tespit edildi. Şüphelilerin  ayrıca, Kobani olaylarında polise ve halka karşı silahlı eylemlerde bulundukları  ve çocuklarının FETÖ/PDY'ye ait okullarda eğitim gördüğü, bu okullara "himmet"  adı altında düzenli para transferi yapıldığı belirlendi.

FETÖ'NÜN ÖĞRENCİ YURDUNDA HİNT KENEVİRİ 
Erzurum'un Pasinler ilçesinde faaliyet gösteren FETÖ/PDY'ye ait bir  kız öğrenci yurdunda uyuşturucu madde imalatı yapıldığı ihbarı üzerine harekete  geçen narkotik ekipleri, yurda operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda, yurdun  bahçesine ekili 226 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. İskenderun Limanı'nda 27 Temmuz 2016 gerçekleştirilen bir diğer  operasyonda ise ahşap işleri yapan bir firmaya ait konteyner içinde 252 kilogram  kokain ele geçirildi. Gaziantep'te faaliyet gösteren firma sahipleri FETÖ/PDY terör örgütüne  üye olmak ve finansal destek sağlamak suçundan tutuklanırken, ele geçirilen  uyuşturucunun piyasa değerinin 12,6 milyon dolar olduğu tespit edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...