FETÖ, 15 Temmuz sonrası bile durmamış

Düzenleyen:
FETÖ, 15 Temmuz sonrası bile durmamış

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 3 askerî hâkimle ilgili soruşturma tamamlandı.

Ebru Karatosun ANKARA
 
Hazırlanan iddianamede FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bile faaliyetlerini sürdürdüğü belirlendi. Darbe girişimi sonrasında “Fetullah” olan adını “Tarık Buğra K.” olarak değiştiren şüpheli, savunmasında Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulan FETÖ’yle irtibatlı oldukları gerekçesiyle hakkında adli ve idari işlem yapılan kişilerin müracaatlarını inceleyen MİAT’ta (Müracaat İnceleme ve Adli Takip Komisyonu) nisan ayına kadar, ekim ayına kadar da Adli Müşavirlik’te Hava Kuvvetleri aleyhine açılan davalara ilişkin savunma hazırladığını söyledi. Tarık Buğra K. örgütün kendisinden komisyonda hakkında işlem yapılan kişilere ait dilekçelerinin kayıtlarının tutulduğu excel tablosunu istediğini itiraf etti. FETÖ’nün 2013 yılında yapılan Askerî Okullara Giriş Sınavı ile 2014 Askeri Hâkimlik Sınavı sorularını da çaldığı belirlendi.   
Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...