Fethiye'de orman yangını, bazı evler boşaltıldı

/ Kaynak: CHA
Fethiye'de orman yangını, bazı evler boşaltıldı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Fethiye'de dün başlayan yangın hızla yayılarak yerleşim merkezlerine yaklaşmaya başladı. Ankara ve Antalya'dan takviye ekipler yangına müdahale ediyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dün gece başlayan ve rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Ankara ve Antalya'dan da takviye olarak yangın söndürme helikopterlerinin müdahale ettiği yangın nedeniyle Seydikemer ilçesine bağlı Ören köyünde 10 ev boşaltıldı. Edinilen bilgiye göre Seydikemer ilçesi Ören köyüYuvaderesi mevkiindeki genç ormanlık alanda dün gece yangın başladı. Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen yangına Seydikemer ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından anında müdahale edildi. Şiddetli esen rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangın yerleşim bölgelerine doğru ilerledi. Hızla büyüyen yangın yerleşim yerlerini de tehdit edince yangın bölgesine yakın yerdeki evler hemen tahliye edildi. Köyleri yangın tehdidi altında bulunan köylüler, itfaiye ekiplerine tankerlerle su taşıyarak yardımcı oldu. Bazı köylüler de yangının sıçraması olasılığına karşı evlerini hortumlarla suladı. Yangının gece başlaması nedeniyle sadece karadan müdahale edilen yangına sabah saatlerinde Antalya ve Ankara'dan gelen takviye söndürme helikopterleri ile müdahale ediliyor. Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Fethiye'de iki adet ve Dalaman'da büyük bir adet yangının aynı zamanda başladığını söyledi. Yangınlara müdahalenin hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan Yıldırım, rüzgar nedeniyle riskli bir gece geçirdiklerini kaydetti. Yangınlarda kasıt olmadığını düşündüklerini ifade eden Yıldırım, havanın rüzgarlı olması nedeniyle yangınların kontrol altına alınamadığını aktardı. Yıldırım, "Ören köyünün bazı evleri tehdit altında, tedbirlerimizi aldık. Doğu ve kuzey tarafından yangın tehlikesi hala devam ediyor. Aşırı rüzgardan dolayı kontrol altına alamıyoruz. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava araçlarımızla yangınlara müdahale edeceğiz. Dalaman bölgesindeki yangının büyük olduğunu biliyorum. Şuan o bölgeye doğru seyredeceğim. Şuan için yaklaşık Fethiye'de 70 hektarlık bir alan yandı." dedi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...