Fethiye Atlı: Başörtümden hiçbir zaman vazgeçmedim

Fethiye Atlı: Başörtümden hiçbir zaman vazgeçmedim

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin ilk başörtülü belediye başkanı olan Fethiye Atlı, 28 Şubat’ta yaşadıklarını anlattı. Atlı, bütün zorluklara rağmen devletine küsmediğini söyledi.

Türk siyaset tarihine “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat 1997 tarihli Millî Güvenlik Kurulu bildirisinin üzerinden tam 24 yıl geçti. Bu darbe geride birçok acı, utanç ve mağdur bıraktı. O dönemde zulüm görenlerden biri de Fethiye Atlı’ydı... Atlı, başörtülü olduğu için memurluk görevinden zorla istifa ettirildi. Yaşadığı bu acılara rağmen yılmayan Fethiye Atlı, 2014’te AK Parti’den Elâzığ Keban İlçe Belediye Başkanı adayı gösterildi. Seçimi kazanan Atlı, Türkiye’nin ilk başörtülü belediye başkanı olarak tarihe geçti. İki dönemdir Keban ilçesine hizmet veren Atlı, o karanlık dönemde neler yaşadığını şöyle anlattı: Ben hem 80 hem de 28 Şubat darbesi mağduruyum. 80’de liseden yeni mezun olmuştum. Rahmetli babam belediye başkanıydı ve darbe sırasında görevden alındı. 28 Şubat’tan sonra başörtü problemi başladı. Çevremdekiler ‘İki tane yetim yeğenin var, baban yok, evin büyüğü sensin. Başını aç, işe git’ dediler. Asla bunu kabul etmedim. Sadece benim değil, binlerce insanın hakları gasbedildi. Birçok asker, erkek çalışan eşleri başörtülü diye görevinden atıldı. Belki timsah gözyaşları döküyor diyecekler ama bizim gençliğimiz sıkıntılarla geçti. O dönem bile ne devletimize ne cumhurbaşkanına hakaret ettik. Bazıları helallik istiyor. Hem bu dünyada hem de ahirette hakkımı helal etmeyeceğim. 
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...