Felaketin patladığı yer! Dağ yürüdü, yer yarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Felaketin patladığı yer! Dağ yürüdü, yer yarıldı

GÜNDEM Haberleri

Burası 7,7’lik ilk depremin kalbi Pazarcık-Baraj kapağı mevkii... Girilmesi çok riskli olan bu noktada 200 metrelik dev yarıklar oluşmuş. Tepelerden yuvarlanan 100 tonluk kayalar yolları kaplamış.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Türkiye gazetesi asrın en büyük felaketinin başladığı noktayı görüntüledi. Uzmanların fayın kırılan noktası olarak gösterdiği Pazarcık-Baraj kapağı mevkiinde yarılan dağ ve yerde ortaya çıkan 200 metrelik dev yarıklar, patlayan enerji ve yol açtığı felaketin en büyük tanığı...

Daha ilk andan itibaren Pazarcık’ı yerle bir eden deprem kent çevresinde asfaltları, Aksu Köprüsü, cami, okul ve resmî kurumlar dâhil tüm yapıları yıktı ya da büyük hasar verdi. Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Pazarık’ta oturulabilir tek bir yapı kalmadığını söyleyerek “Pazarcık için yeniden bir şehir kurmalıyız” dedi.

Felaketin patladığı yer! Dağ yürüdü, yer yarıldı

"TAMAMINA YAKINI YERLE BİR OLDU"

Kent merkezinde ayakta kalmayı başaran binaların yıkılanlardan daha büyük tehlike arz ettiğini belirten Yılmazcan “Şehir merkezi ile birlikte Koccağız, Armutlu, Büyük Nacar gibi kenar mahallelerin tamamına yakını yerle bir oldu” diye konuştu.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...