Fatih Altaylı’ya suç duyurusu

Düzenleyen:
Fatih Altaylı’ya suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri

Nişantaşı’nda park etmenin yasak olduğu caddeye aracını bırakmak isteyen gazeteci yazar Fatih Altaylı, kendisine izin vermeyen trafik polisine ağır hakaretler etti. Polisin şikâyetçi olduğu Altaylı, eşi zehirlendiği için evinin önüne park etmek istediğini, ancak polisin engel olduğunu iddia etti.

Olay, geçtiğimiz günlerde İstanbul Şişli’deki Abdi İpekçi Caddesi’nde meydana geldi. Görgü şahitlerinin aktardığına göre; Altaylı’nın şoförü, aracı yasak olmasına rağmen cadde üzerine park etmek istedi. Trafik polisi, şoförden aracı çekmesini istedi. Ancak sürücü, “Bu Fatih Altaylı’nın aracı, çektiremezsiniz” diye ısrarcı olunca, polis “Madem öyle, Fatih Bey gelene kadar caddeyi dolanın gelin. Ama buraya park etmeyin” diye karşılık verdi. Şoför hareket etmeyince, polis ceza kesti.

Bu sırada olay yerine Fatih Altaylı geldi. Ağır sözlerle polisin üzerine yürüyen Altaylı, eşinin hasta olduğunu söyleyerek “Ambulans gelse ona da park izni vermeyecek misin?” diye sordu. Polis memuru, “Ambulans gelse yardımcı oluruz. Hatta evinize kadar bile eşlik ederiz” cevabını verdi. Buna rağmen sakinleşmeyen Altaylı’nın, bir vatandaşın çektiği görüntülerde, polisin yanından uzaklaşırken de galiz küfürler savurduğu görüldü. 

“EŞİM HASTA” DEDİ

Görüntülerin TGRT Haber’de, Medya Kritik programında yayınlanması üzerine açıklama yapan Altaylı, çevredeki vatandaşların ifadelerinin aksine, polisin yüzüne karşı küfretmediğini iddia etti. Altaylı “Eşim zehirlenmişti. Polis memuru evimin önüne aracı park etmeme izin vermedi. Ben de bunun üzerine ‘Üniformayla adamlık olmuyor; insanlık öğrenin’ dedim. Eşimi hastaneye götürdüğüme dair hastane kayıtları da mevcuttur. Bu olayın sonunda o polis memurundan şikâyetçi oldum” diye kendini savundu.
Fatih Altaylı’nın hakaretlerine muhatap olan polis memuru ise Çağlayan Adliyesine giderek Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bunun üzerine Altaylı hakkında, “kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret” ve “tehdit” suçundan soruşturma başlattı. Savcı, Altaylı’nın ifadesini aldı. 

Diyaloglara şahit olan bir görgü şahidi, “Yaklaşık iki saat o bölgede kaldım. Ambulans geldiğini görmedim. Şoförü hastadan bahsetse olay zaten bu noktaya gelmezdi. Altaylı, polisin üstüne yürüdü. Ancak memur, hırpalamaya rağmen üslûbunu bozmadı” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...