Fahrettin Altun: Teröristlerin çekilip çekilmediğini ortak devriyelerle göreceğiz

Düzenleyen:
Fahrettin Altun: Teröristlerin çekilip çekilmediğini ortak devriyelerle göreceğiz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terör örgütü YPG'ye verilen 150 saat sürenin dolmasının ardında açıklama yaptı. Altun, "Türkiye ve Rusya, YPG'li teröristlerin güvenli bölgeyi terk etmesi için 150 saatlik bir süre belirlemişti. Zaman doldu. Ortak devriyelerde teröristlerin gerçekten geri çekilip çekilmediğini belirleyeceğiz" dedi.

Rusya ile varılan Soçi Mutabakatı kapsamında terör örgütü YPG'ye verilen 150 saatlik sürenin sona ermesine ilişkin Türkiye'den ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Rusya'nın, YPG'li teröristlere güvenli bölgeyi terk etmeleri için tanıdığı 150 saatlik süre sona erdi. Teröristlerin gerçekte geri çekilip çekilmediğini ortak devriyeler aracılığıyla kuracağız." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun: Teröristlerin çekilip çekilmediğini ortak devriyelerle göreceğiz

RUSYA, TERÖRİSTLERİN ÇEKİLDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yaptığı temaslar sırasında, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durum ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, YPG/PKK terör örgütünün Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenli bölgeden çekildiğini belirterek, "Silahlı unsurların güvenlik koridorunun oluşturulması gereken bölgeden çekilmesi, belirlenen takvimden önce tamamlandı. Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları buraya girdi." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...