Facebook telefon numaralarını izinsiz topluyor

Facebook telefon numaralarını izinsiz topluyor

GÜNDEM Haberleri

Facebook'un, sosyal ağa hiç giriş yapılmasa bile Android uygulaması vasıtasıyla telefon numaralarını topladığı ortaya çıktı.

Facebook'un kasıt olmaksızın, Android uygulamasını indirenlerin telefon numaralarını topladığı ortaya çıktı. nbsp;Programdaki bu hata bir güvenlik yazılımları üreten bir firma tarafından fark edildi. Facebook tarafından doğrulanan problem, uygulamanın yeni versiyonunda düzeltilecek. Bir Facebook sözcüsü bu teknik sorunun Şubat ayında başladığını düşündüklerini söyledi. Hatayı keşfeden firma olan Symantec'in bloğunda şöyle yazıyor: "Facebook uygulamasını ilk açtığınızda, giriş bile yapmadan evvel, telefon numaranız İnternet üzerinden Facebook sunucularına gönderiliyor. Bunun olması için telefon numaranızı vermeniz, giriş yapmanız, belirli bir harekette bulunmanız, hatta ve hatta bir Facebook hesabına sahip olmanız bile gerekmiyor." nbsp; Facebook sözcüsü ise The Huffington Post'a, sosyal ağın "bu numaraları herhangi bir şekilde kullanmadığını" belirtmiş ve bu numaraların Facebook sunucularından silindiğini sözlerine eklemişti. nbsp; nbsp; Symantec'in bloğundaki tahmine göre Facebook'un Android uygulamasının kurulduğu yüzlerce milyon cihazın ciddi bir kısmı bu hataya maruz kalmış. Fakat Facebook hatadan haberdar olduktan sonra toplanan telefon numaralarını sildiği için tam olarak ne kadar insanın telefon numarasının toplandığı hesaplanamıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...