Fabrikada trafo arızası: Çalışanlar evlerine gönderildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fabrikada trafo arızası: Çalışanlar evlerine gönderildi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberleri: Bolu’da Arçelik Fabrikası’nın bahçesinde bulunan elektrik trafosunda patlama meydana geldi.

Bolu’da Arçelik Fabrikası’nın bahçesinde bulunan elektrik trafosunda patlama meydana geldi. Yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle fabrika 1 gün tatil edildi.

SAATLER SONRA SÖNDÜRÜLDÜ

İhlas Haber Ajansı'ndan alınan bilgilere göre; Yukarı Soku Mahallesi'nde faaliyet gösteren Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi’nin bahçesinde bulunan trafoda akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıkarken, bölgede panik yaşandı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından 2 saat süren çalışma sonrasında kontrol altına alındı. Yaşanan patlama sonrasında Yukarı Soku Mahallesi'nin ve fabrikanın elektrikleri kesilirken, fabrika salı günü için tatil ilan edildi. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Yaşanan olayla ilgili Arçelik şirketinden açıklama yapıldı.

Açıklama şu şekilde;

Arçelik’in Bolu fabrikasında patlama ve yangın olduğuna dair çıkan haberlere yönelik açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Arçelik’in Bolu’daki Pişirici Cihazlar İşletmesi kampüs alanı içerisinde yer alan elektrik dağıtım şirketine ait yardımcı sanayileri ve tüm çevre köyleri besleyen trafoda elektrik dalgalanması nedeniyle olduğu tahmin edilen arıza yaşanmıştır.

Trafoda herhangi bir patlama olmamış ancak oluşan hasar nedeniyle sadece Arçelik değil, bölgede yer alan diğer fabrikalar da üretimlerine ara vermek durumunda kalmıştır. Yapılan çalışmalarla gerekli önlemler alınarak bir süre elektrik kesintisi yaşanan işletmeye kontrollü bir şekilde elektrik verilmiştir.

Konuyla ilgili elektrik dağıtım şirketinin incelemeleri devam etmektedir.

İşletmede çalışma 9 Ağustos 2023 tarihinde devam edecektir. 

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...