EYT ile ilgili düzenleme bu hafta açıklanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
EYT ile ilgili düzenleme bu hafta açıklanıyor

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT, emekli ve memur zammına ilişkin konuştu. Erdoğan, EYT konusunu yıl başından önce bitireceklerini, emekli ve memura da iyi bir zam yapılacağını belirtti. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de EYT düzenlemesinin ne zaman duyurulacağı tarihi paylaştı.

2022 yılının son Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı bugün gerçekleşti. EYT'liler, emekliler ve memurların merakla beklediği toplantı 3,5 saat sürdü. Ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu konulara değindi.

"EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINA ZAM ASGARİ ÜRETTEKİ GİBİ OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaş zamlarının da asgari ücretteki gibi bir yaklaşımla yapılacağını belirterek ”Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Asgari ücreti belirlerken de, sosyal yardım yelpazesini genişletirken de, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerini büyültürken de bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız” ifadelerini kullandı.

"EYT'Yİ YIL BAŞINDAN ÖNCE GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARACAĞIZ"

EYT ile ilgili de konuşan Erdoğan "Ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok taleplerini çözdüğümüz çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı da yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yıl başından önce arzumuz gündemden çıkarmak. Amacımız bir sonraki yıl yani 2024’te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmak. Özellikle Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmek. Onun için de ülkemizin bütün potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz. Küresel krizin etkilerine bağlı fiyat artışlarının bütün kesimlerin refahlarında yol açtığı kayıpları telafi edip üstüne çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz'' diye konuştu.

BAKAN BİLGİN: BU HAFTA AÇIKLANACAK

EYT düzenlemesine ilişkin bir açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin "EYT düzenlemesini bu hafta açıklayacağız" dedi.

EYT'YE YAŞ ŞARTI GETİRİLECEK Mİ?

Vedat Bilgin, EYT'de yeniden yaş şartı olup olmayacağına dair de "Bu konuyu da o gün paylaşacağız" ifadelerini kullandı. EYT'nin seçim sonrasına kaldığı iddialarına cevap veren Bilgin "Yok öyle bir şey" yorumunda bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...